Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεβασμό στις περιουσίες των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου υποσχέθηκε ο Μπάσα

Σεβασμό στις περιουσίες των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου υποσχέθηκε ο Μπάσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έλληνες μειονοτικοί, κάτοικοι της Χειμάρρας, βρέθηκαν την Τρίτη στο “αντίσκηνο της ελευθερίας” στα Τίρανα όπου για ενδέκατη ημέρα συνεχίζεται η διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κι αυτοί ενάντια στη κυβέρνηση Ράμα.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος μιλούσε στο αντίσκηνο με εκπροσώπους συνταξιούχων, κάλεσε τους διαδηλωτές από τη Χειμάρρα “να μιλήσουν στην αγορά των πολιτών”, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό Πρακτορείο NOA.

«Η υφαρπαγή των περιουσιών του Δημοσίου και της ιδιόκτητης περιουσίας αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της κυβέρνησης.

»Προκειμένου να υψώσουν τη φωνή εναντίον της υφαρπαγής των περιουσιών τους, ενώθηκαν σήμερα με τη διαμαρτυρία εκατοντάδες κάτοικοι από τον νότο της Αλβανίας, από τη Χειμάρρα, καθώς και από άλλες περιοχές της χώρας.

»Εγώ επιθυμώ να τους ευχηθώ το καλώς ορίσατε σήμερα σ΄ αυτή την πλατεία της διαμαρτυρίας και της ελευθερίας, προκειμένου να τους ακούσουμε, να μιλήσουν για τα αναφαίρετα και συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως είναι και το δικαίωμα για την ιδιοκτησία.

»Να ταχθούν εναντίον αυτής της κυβέρνησης συμμοριών που τους ληστεύει, που πλαστογραφεί και αλλοιώνει τις περιουσίες τους», δήλωσε ο Μπάσα.

Κρατώντας πανό με την επιγραφή: «Πρωθυπουργέ, μην κατεδαφίζετε τα σπίτια, μην αλλοιώνετε τις παραλίες», οι κάτοικοι της Χειμάρρας ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας εναντίον των έργων της κυβέρνησης, τα οποία για τους κατοίκους δεν είναι μόνο ασαφή, αλλά και παραβιάζουν το Σύνταγμα της Αλβανίας.

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας δεσμεύτηκαν στο “αντίσκηνο της διαμαρτυρίας των πολιτών” ότι θα υπερασπιστούν και με την ζωή τους τις περιουσίες τους.

Για το σκοπό αυτό, υπενθύμισαν στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και μερικούς στίχους από τον αλβανικό ύμνο.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, χαρακτήρισε τους κατοίκους της Χειμάρρας χειροπιαστή απόδειξη της κρατικής ληστείας σε βάρος των περιουσιών τους, από μια χούφτα νεόπλουτων, με την κάλυψη μιας καταχρηστικής και αυθάδους εξουσίας.

«Σήμερα από την πλατεία αυτή, θέλω να πω στον καθένα σας ότι το νέο Δημοκρατικό πολίτευμα, θα είναι το πολίτευμα των βασικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη και ότι οι περιουσίες σας θα τελούν υπό την προστασία που παρέχει το Σύνταγμα και ο νόμος.

»Ούτε που να διανοηθεί κανείς ότι θα κάνει παιχνίδια με τις περιουσίες και την τύχη σας» δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μπάσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr