Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απειλούν με κυρώσεις την Ολλανδία – Εκτός εαυτού το “νευρικό” σουλτανάτο

Οι Τούρκοι απειλούν με κυρώσεις την Ολλανδία – Εκτός εαυτού το “νευρικό” σουλτανάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη “νευρική” Τουρκία η ισλαμιστική κυβέρνηση και η κεμαλική “κοσμική” αντιπολίτευση συναγωνίζονται ποιος θα εκστομίσει τη μεγαλύτερη εθνικιστική κορώνα.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δικαιούται να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία ύστερα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης το Σάββατο να μην επιτρέψει στο αεροπλάνο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ολλανδία το Σάββατο για να μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του Ερντογάν υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Οι Αρχές του Ρότερνταμ είχαν απαγορεύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε δηλώσει πως θα πήγαινε παρά την απαγόρευση.

Έτσι, η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ λίγες ώρες πριν την πτήση του.

“Να επιβάλλουμε κυρώσεις [στην Ολλανδία] είναι δικαίωμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σωστό [να απαγορεύσουν την πτήση του Τσαβούσογλου]. Χώρες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να κάνουν τέτοια πράγματα. Μιλάτε σχετικά με τη δημοκρατία αλλά ακυρώνετε την άδεια πτήσης ενός υπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ποτέ δεν θα το θεωρήσουμε αυτό σωστό. Είναι λάθος”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στο τουρκικό CNN το Σάββατο.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε ζωντανή του συνέντευξη στο τουρκικό CNN ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία εάν η χώρα αφαιρούσε την άδεια πτήσης του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr