Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με σκυλιά και ιππικό διέλυσε η ολλανδική Αστυνομία τον τουρκικό ισλαμιστικό όχλο στο Ρότερνταμ (βίντεο)

Με σκυλιά και ιππικό διέλυσε η ολλανδική Αστυνομία τον τουρκικό ισλαμιστικό όχλο στο Ρότερνταμ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφού οι ολλανδικές Αρχές απέλασαν την Τουρκάλα υπουργό Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, που είχε εισέλθει οδικώς στο ολλανδικό έδαφος από τη Γερμανία και απαιτούσε να την αφήσουν να μπει στο τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ, εκτελώντας εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για σκηνικό αποσταθεροποίησης στην Ολλανδία, η ολλανδική Αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει τον όχλο Τούρκων ισλαμιστών και ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων που διαδήλωνε “ψέλνοντας” θρησκευτικούς ύμνους έξω από το τουρκικό Προξενείο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο βλέπουμε εικόνες από τη διαδήλωση των ερντογανικών ισλαμιστών και των φασιστών Γκρίζων Λύκων αλλά και την επέμβαση της ολλανδικής Αστυνομίας με σκυλιά, ιππικό και κανόνια νερού για να διαλύσει τον τούρκικο όχλο.

Ο Ερντογάν προσπάθησε το βράδυ του Σαββάτου να κάνει επίδειξη δύναμης σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά το μόνο που κατάφερε είναι η Ευρώπη να αρχίσει σοβαρά να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει Τουρκία.

Από όλους τους Ευρωπαίους σύνορα με την Τουρκία έχουν μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Τώρα όμως με τις τουρκικές παροικίες στην Ευρώπη, σύνορα με την Τουρκία απέκτησαν όλοι τους και ο Ερντογάν εφαρμόζει τις τακτικές του προξενείου Θράκης σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Δείτε βίντεο από τη διαδήλωση και τη διάλυσή της:

Ανεύθυνη χαρακτήρισε η Ολλανδία την επίσκεψη της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, λίγες ώρες αφότου η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα.

«Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές Αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία (…) Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει» ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι ολλανδικές Αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες», είχε δηλώσει η Καγιά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Η ολλανδική Αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο».

Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε με τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Μπερτ Κέντερς, αποφάσισαν «ότι η κυρία Καγιά θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων», συνέχιζε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει», εξήγησε ο Αμπουτάλεμπ, προσθέτοντας ότι έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη «αδύνατο να βρεθεί λύση».

Το ιστορικό της ολλανδοτουρκικής κρίσης

Η Τουρκάλα υπουργός Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, που βρισκόταν το Σάββατο στη Γερμανία, διατάχθηκε από τον Ερντογάν να εισέλθει οδικώς στην Ολλανδία, ύστερα από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την ολλανδική κυβέρνηση.

Η ολλανδική Αστυνομία εμπόδισε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ολλανδική Αστυνομία δεν επιτρέπει στην Τουρκάλα Υπουργό να εισέλθει στο τουρκικό Προξενείο:

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την Αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ.

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών.

Έξω από το τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε το πρωί του Σαββάτου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δικαιολόγησε την απόφαση του επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Είχαν προηγηθεί οι τοπικές Αρχές του Ρότερνταμ που είχαν απαγορεύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε δηλώσει πως θα πήγαινε παρά την απαγόρευση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης βγήκε εκτός εαυτού και αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες».

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», ήταν η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις κατηγορίες του Ερντογάν για «ναζί και φασίστες».

«Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ηγέτης της τουρκικής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία δικαιούται να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία.

«Να επιβάλλουμε κυρώσεις [στην Ολλανδία] είναι δικαίωμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σωστό [να απαγορεύσουν την πτήση του Τσαβούσογλου]. Χώρες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να κάνουν τέτοια πράγματα. Μιλάτε σχετικά με τη δημοκρατία αλλά ακυρώνετε την άδεια πτήσης ενός υπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ποτέ δεν θα το θεωρήσουμε αυτό σωστό. Είναι λάθος», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στο τουρκικό CNN το Σάββατο.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε ζωντανή του συνέντευξη στο τουρκικό CNN ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία εάν η χώρα αφαιρούσε την άδεια πτήσης του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr