Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποστήριξε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποστήριξε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και επίσημα πλέον η Άγκυρα κατηγόρησε το Βερολίνο ότι υποστηρίζει το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αφοσιωμένες ερντογανικές εφημερίδες κατηγορούσαν ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ ότι βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, θεωρία που προφανώς “ωρίμασε” ως άποψη στην τουρκική κοινή γνώμη και πλέον εκφέρεται και από τα επίσημα χείλη του Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στο τουρκικό CNN, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι υπάρχει πιθανότητα Τούρκοι υπουργοί να οργανώσουν μια άλλη συγκέντρωση στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αλλαγή του τουρκικού συντάγματος, προανήγγειλε δηλαδή μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση με το Βερολίνο.

Ο Καλίν υποστήριξε επίσης ότι η «τουρκοφοβία» βρίσκεται σε άνοδο στην Ευρώπη, καθώς η Άγκυρα επισημαίνει τα λάθη της Δύσης, και πρόσθεσε πως η Τουρκία παραμένει μια χώρα φιλική στους διεθνείς επενδυτές.

Στη συνέντευξή του, ο Καλίν ισχυρίσθηκε επίσης πως οι αμφιβολίες που εκφράσθηκαν από τη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας αναφορικά με τον ρόλο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αποτελούν απόδειξη ότι το Βερολίνο υποστηρίζει την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε συνέντευξη με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών BND, ο οποίος δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την υπηρεσία του ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει γι’ αυτό σε κάθε επίπεδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει», φέρεται ότι δήλωσε ο Μπρούνο Καλ.

Ο Καλίν ισχυρίσθηε πως τα σχόλια αυτά αποτελούν απόδειξη πως το Βερολίνο υποστήριξε το πραξικόπημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr