Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορνέλια Νίνοβα: Η Τουρκία απειλεί όλη την Ευρώπη, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Βουλγαρίας

Κορνέλια Νίνοβα: Η Τουρκία απειλεί όλη την Ευρώπη, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Βουλγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολομέτωπη επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, για τις σχέσεις του με την Τουρκία, εξαπέλυσε η αρχηγός του βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, 48χρονη Κορνέλια Νίνοβα.

Μιλώντας την Παρασκευή σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπουργκάς, η ηγέτης των σοσιαλιστών κατακεραύνωσε την Τουρκία ότι απειλεί τη Βουλγαρία και όλη την Ευρώπη και ότι στην περίπτωση της Βουλγαρίας τεράστιες ευθύνες φέρει ο Μπόικο Μπορίσοφ.

«Το βασικό θέμα αφορά την κυριαρχία της Βουλγαρίας, την ακεραιότητα της Βουλγαρίας και την ασφάλειά της.

»Η Τουρκία απειλεί όλη την Ευρώπη. Ένας Τούρκος υπουργός καλεί να υποστηριχθεί το κόμμα DOST [το κόμμα των Τούρκων της Βουλγαρίας].

»Ο Τούρκος πρέσβης συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία στη Βουλγαρία.

»Τούρκος δήμαρχος ζητά περισσότερες ψήφους για το DOST προκειμένου να καθιερωθεί η τουρκική γλώσσα ως επίσημη στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα για μας.

»Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση Βούλγαροι πολιτικοί ηγέτες, Βούλγαροι πολιτικοί και η βουλγαρική υπηρεσιακή κυβέρνηση αντιδρούν ακατάλληλα.

»Ο Μπορίσοφ μας καλεί να ρίξουμε τους τόνους. Οι διασυνδέσεις του με την Τουρκία είναι γνωστές και χρονολογούνται ήδη από τότε που συναντήθηκε με τον Ερντογάν και όταν το κόμμα DOST εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψήφια του GERB στις προεδρικές εκλογές.

»Σας καλώ τώρα, κ. Μπορίσφ, πείτε την αλήθεια για τις διασυνδέσεις σας με τον Ερντογάν και πείτε μας αν έχετε κάποιες εξαρτήσεις από εκεί», είπε η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κορνέλια Νίνοβα.

Παράλληλα, κάλεσε και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ογκνιάν Γκερτζίκοφ να υπερασπιστεί τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα ανάμειξης στα εσωτερικά της Βουλγαρίας.

Από την πλευρά του ο Μπόικο Μπορίσοφ απάντησε στις κατηγορίες των σοσιαλιστών μιλώντας το Σάββατο στο Ράζγκραντ.

«Το GERB είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έκανε κυβερνητικό συνασπισμό με το DPS. Δεν θα τον κάνουμε ούτε με το κόμμα DOST.

»Το GERB τάσσεται υπέρ της ισότητας όλων των Βούλγαρων πολιτών.

»Όποιος «παίζει» με το θέμα διαχωρισμού μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων γίνεται αντίπαλός μας», είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

«Το GERB αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής ανοχής – ο κάθε μουσουλμάνος μπορεί να γίνει βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος, υπουργός.

»Στα εκλογικά μας ψηφοδέλτια υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των εθνοτήτων», επεσήμανε ο Μπορίσοφ.

«Πάντα προσπαθούσα η Βουλγαρία να έχει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία.

»Όταν, όμως, επιτίθενται στην ΕΕ, επιτίθενται και στη Βουλγαρία.

»Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή της Βουλγαρίας σε ζώνη για συγκρούσεις.

»Θέλω να τονίσω ότι έχω κάνει μία και μόνο συνεννόηση με τον Ερντογάν – να υπάρξει 0% μεταναστευτική πίεση στα σύνορα με την Βουλγαρία.

»Κάναμε συμφωνία κυρίων για την ασφάλεια των συνόρων μας και την τηρήσαμε.

»Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του GERB η Βουλγαρία δεν ήταν μέρος από το λεγόμενο Βαλκανικού Διαδρόμου των μεταναστών», τόνισε ο Μπορίσοφ.

To GERB είναι το δεξιό κόμμα της Βουλγαρίας. Ο ηγέτης και ιδρυτής του, ο 57χρονος Μπόικο Μπορίσοφ, μέχρι το 1990 ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας.

Μεταξύ 2001 και 2006 ήταν στέλεχος του Εθνικού Κινήματος για Σταθερότητα και Πρόοδο του έκπτωτου Τσάρου της Βουλγαρίας και εκλεγμένου πρωθυπουργού Συμεών Β΄.

Ο Συμεών ανέβηκε στον βουλγαρικό θρόνο σε ηλικία 6 ετών, το 1943 και έμεινε σε αυτόν μέχρι το 1946, δηλαδή 9 ετών. Εκλέχτηκε 48ος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και κυβέρνησε από το 2001 έως το 2005. Είναι ίσως ο μοναδικός μονάρχης που επέστρεψε ως πρωθυπουργός της χώρας του και μάλιστα εκλεγμένος.

Το 2006 ο Μπορίσοφ έφτιαξε το δικό του κόμμα, που αντικατέστησε στον χώρο της λαϊκής δεξιάς το κόμμα του πρώην βασιλιά. Είχε ήδη εκλεγεί δήμαρχος της Σόφιας το 2005 και το 2009 εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr