Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 10 χρόνια φυλακή κινδυνεύει η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Με 10 χρόνια φυλακή κινδυνεύει η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγγνώμη από τους πολίτες της Νότιας Κορέας ζήτησε την Τρίτη η καθαιρεθείσα πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκουν Χιε, προσερχόμενη στο γραφείο του εισαγγελέα για να ανακριθεί για την ανάμειξή της σε σκάνδαλο διαφθοράς που της έχει ήδη στοιχίσει την προεδρία.

Εφόσον καταδικαστεί, η Παρκ κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης μεγαλύτερη των 10 ετών.

«Ζητώ συγγνώμη από τον λαό. Θα συνεργαστώ ειλικρινά με τις ανακριτικές αρχές», δήλωσε η Παρκ ενώπιον των δημοσιογράφων στα σκαλιά του κτιρίου της εισαγγελίας στις πρώτες της αυτές δηλώσεις προς τον λαό μετά την καθαίρεσή της στις 10 Μαρτίου.

Η 65χρονη Παρκ έγινε η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη πρόεδρος της χώρας που καθαιρείται από το αξίωμα μετά την έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της ψήφου του κοινοβουλίου υπέρ της παραπομπής της για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

Κατηγορείται ότι συνωμότησε με μια φίλη της, την Τσόι Σουν Σιλ, για να ασκήσουν πιέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν δωρεές σε δύο ιδρύματα τα οποία στήριζαν τις πρωτοβουλίες της.

Η ίδια αρνείται την εμπλοκή της και δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ και η φίλη της δηλώνει αθώα.

Ωστόσο, η Παρκ έχασε την προεδρική της ασυλία όταν καθαιρέθηκε και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 10 ετών αν καταδικαστεί για δωροληψία από επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της Samsung Group Τζέι Γ. Λι, με αντάλλαγμα χάρες.

Η τύχη της Παρκ και η διευρυνόμενη έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζουν τη χώρα σε μια περίοδο έντασης με τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της με σημαίες στα χέρια είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία της στην ακριβή συνοικία της Σεούλ Γκάνγκναμ για να την δουν από κοντά.

Το σκάνδαλο έχει πλήξει τη δημοτικότητα του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματός της.

Στις δημοσκοπήσεις ε νόψει των πρόωρων προεδρικών εκλογών της 9ης Μαϊου φαβορί εμφανίζεται ένας γνωστός φιλελεύθερος πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μουν Τζάε-ιν.

Τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι αντίπαλοι της Παρκ πραγματοποιούν επί μήνες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Σεούλ αλλά η αστυνομία έχει καταφέρει να τους συγκρατήσει και δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια ανάμεσά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Κασσελάκης: Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr