Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στις Αρχές ο μακελάρης του Λονδίνου

Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στις Αρχές ο μακελάρης του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γεννημένος στη Βρετανία είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης, που σημειώθηκε στο Λονδίνο, με πέντε νεκρούς (και του δράστη συμπεριλαμβανομένου) και 40 τραυματίες, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ 40 άτομα τραυματίστηκαν, από τους οποίους 29 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 7 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μέι, βρίσκονται δύο Έλληνες, 12 Βρετανοί, 2 Έλληνες, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανός, 1 Κινέζος, 1 Ιρλανδός, 1 Ιταλός.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε εξετασθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5) στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης, λέγοντας όμως πως «δεν φοβόμαστε» και χαρακτήρισε την επίθεση της Τετάρτης «επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου, εναντίον του βρετανικού λαού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε αναφερθεί από αρκετά διεθνή ΜΜΕ ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο τζαμαϊκανής καταγωγής ισλαμιστής Αμπού Ιζαντίν (Τρέβορ Μπρουκς), αλλά η πληροφορία αποδείχθηκε λανθασμένα, καθώς ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή κάθειρξης σε βρετανική φυλακή.

Νωρίτερα, ο υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως η βρετανική αστυνομία ερεύνησε διευθύνσεις στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και άλλα μέρη της χώρας και έχει συλλάβει επτά πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε … πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευσθεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Εκτός του δράστη, τα άλλα τρία θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε και δύο πολίτες, ένας άνδρας γύρω στα 55 και μια 45χρονη δασκάλα, η Αΐσα Φρέιντ, η οποία πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο.

Η Γέφυρα του Ουεστμίνστερ παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία και η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή.

Η επίθεση προκάλεσε άνεμο πανικού στο κέντρο του Λονδίνου: περαστικοί έτρεχαν στο πλησιέστερο μετρό, αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί μαζικά, το κοινοβούλιο αποκλείσθηκε με οδοφράγματα.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις επιθέσεις καμικάζι της 7ης Ιουλίου 2005, την ευθύνη για τις οποίες είχαν αναλάβει συμπαθούντες της αλ-Κάιντα και οι οποίες είχαν προκαλέσει 56 νεκρούς στα λονδρέζικα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Νετανιάχου: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Ράφα μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr