ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος τζιχαντιστής γεννημένος στη Δανία στερήθηκε, με δικαστική απόφαση, τη δανέζικη υπηκοότητα

Τούρκος τζιχαντιστής γεννημένος στη Δανία στερήθηκε, με δικαστική απόφαση, τη δανέζικη υπηκοότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εφετείο της Κοπεγχάγης αφαίρεσε από έναν Τουρκοδανό την δανέζικη υπηκοότητά του επειδή πολέμησε στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Ενέρ Τσιφτσί, 25 ετών, που είναι κουρδικής καταγωγής, γίνεται έτσι ο πρώτος άνθρωπος που γεννήθηκε στη Δανία και στερήθηκε την υπηκοότητα της χώρας με δικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 6 ετών για συνέργεια στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών επειδή πήγε δύο φορές στη Συρία το 2013.

Ένας ισλαμιστής ιμάμης μαροκινής καταγωγής στερέθηκε επίσης τη δανέζικη υπηκοότητα το 2015 αλλά εκείνος δεν ήταν γεννημένος στη Δανία. Η περίπτωση του Τσιφτσί είναι διαφορετική επειδή ο 25χρονος έζησε όλη του τη ζωή στη χώρα και εργαζόταν στην κουζίνα μιας πιτσαρίας στο Τούνε, στα προάστια της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με τα δανέζικα μέσα ενημέρωσης, στην πρώτη δίκη του, στο Γκλόστρουπ, είχε παραδεχτεί ότι υιοθέτησε την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους και ότι αγωνίστηκε για να υπερασπιστεί το “χαλιφάτο” στη Συρία και το Ιράκ.

Αφού εκτίσει την ποινή του, οι αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα του επιτρέψουν να παραμείνει στη χώρα ή αν θα τον απελάσουν στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Ο οπλισμός της οργάνωσης εκτός της ατζέντας των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου – «Δεν θα παραδοθούμε»

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr