Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακός βουλευτής: Η Τουρκία κατασκοπεύει σε τέσσερις ηπείρους

Αυστριακός βουλευτής: Η Τουρκία κατασκοπεύει σε τέσσερις ηπείρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στοιχεία για ένα τεράστιο δίκτυο κατασκοπείας που έχει στήσει η Τουρκία σε τέσσερις ηπείρους παρουσίασε αυστριακός βουλευτής.

Ο Πίτερ Πιλτς βουλευτής των Πρασίνων παρουσίασε αναφορές που έστειλαν στην Άγκυρα, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 35 χώρες.

Οι αναφορές περιέγραφαν τις δραστηριότητες σχολείων, οργανώσεων ή μέσων ενημέρωσης που υποτίθεται ότι πρόσκεινται στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Μας εξέπληξε όταν είδαμε ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα καλοστημένο δίκτυο κατασκοπείας από την Ιαπωνία έως την Ολλανδία και από την Κένυα έως το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε κάθε κράτος ένα τεράστιο δίκτυο κατασκόπων που αποτελείται από συλλόγους, σωματεία και τζαμιά χρησιμοποιείται μέσω της πρεσβείας, του θρησκευτικού ακόλουθου και του τοπικού αξιωματικού πληροφοριών για να κατασκοπεύει τους επικριτές του Ερντογάν 24 ώρες ώρες το 24ωρο» λέει ο Πιλτς.

Οι καταγγελίες του αυστριακού βουλευτή δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία. Ηδη η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει ξεκίνησε έρευνα μετά τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης Τούρκων πολιτών και οργανώσεων στη Γερμανία.

Ανάλογη έρευνα έχει ξεκινήσει στην Ελβετία ενώ υποψίες για τη λειτουργία δικτύου τουρκικής κατασκοπείας υπάρχουν και στην Αυστραλία.

Η Τουρκία κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr