Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Το απόρρητο ραντεβού ανθρώπου του Τραμπ στις Σεϋχέλλες με έμπιστο του Πούτιν

Αποκάλυψη: Το απόρρητο ραντεβού ανθρώπου του Τραμπ στις Σεϋχέλλες με έμπιστο του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις σχέσεις του περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, τον περασμένο Ιανουάριο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κανόνισαν στις Σεϋχέλες μια μυστική συνάντηση μεταξύ του Έρικ Πρινς, ιδρυτή της Blackwater, του μισθοφορικού στρατού που έδρασε μεταξύ άλλων και στο Ιράκ, και ενός Ρώσου εμπίστου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στόχος της συνάντησης να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Κρεμλίνου και του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Άραβες αξιωματούχους.

Η συνάντηση έλαβε χώρα γύρω στις 11 Ιανουαρίου -εννέα μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ- στις Σεϋχέλες, στον Ινδικό Ωκεανό. Αν και η πλήρης ατζέντα παραμένει ασαφής, τα ΗΑΕ συμφώνησαν να μεσολαβήσουν για τη συνάντηση εν μέρει για να διερευνηθεί κατά πόσον η Μόσχα θα αποδεχόταν να περιορίσει τις σχέσεις και τη συνεργασία της με το Ιράν – και στη Συρία – όπως επιθυμεί η κυβέρνηση Τραμπ, αν και αυτό θα απαιτούσε πιθανότατα μεγάλες παραχωρήσεις προς τη Ρωσία στο θέμα των αμερικανικών κυρώσεων.

Αν και ο Πρινς δεν είχε κάποιο επίσημο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ ή στην ομάδα μετάβασης, εμφανίστηκε ως ανεπίσημος απεσταλμένος του σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους απ’ τα Εμιράτα που μεσολάβησαν για το ραντεβού με τον έμπιστο του Πούτιν, ο οποίος, πάντως, δεν κατονομάζεται.

Ο Πρινς είναι ένθερμος οπαδός του Τραμπ.

Μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών έκανε δωρεά 250.000 δολαρίων στην καμπάνια του, ενώ έχει επαφές με άτομα του περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου, περιλαμβανομένου του συμβούλου στρατηγικής Στίβεν Μπάνον.

Η αδελφή του Πρινς, Μπέτσι ντε Βος είναι υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Τραμπ, ενώ ο ίδιος ο Πρινς εθεάθη στα γραφεία του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη μετά τις εκλογές και πριν παραλάβει τη σκυτάλη της εξουσίας από τον Ομπάμα.

Το FBI ερευνά το ραντεβού στις Σεϋχέλλες στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές και τις καταγγελλόμενες επαφές μεταξύ συνεργατών του Πούτιν και του Τραμπ, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η συνάντηση στις Σεϋχέλλες κράτησε δύο μέρες και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διασυνδέσεων και επαφών μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών που σχετίζονται με την Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος, πάντως, εμφανίζεται απρόθυμος ως σήμερα να παραδεχθεί ή να εξηγήσει τη φύση των επαφών αυτών, μέχρι να αποκαλυφθούν απ’ τα ΜΜΕ.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε για τέτοιες συναντήσεις και ο Έρικ Πρινς δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην ομάδα μετάβασης», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, Σον Σπάισερ.

Αλλά και εκπρόσωπος του Πρινς αρνήθηκε ότι η συνάντηση στις Σεϋχέλες είχε σχέση με τον Τραμπ.

Ο Πρινς είναι γνωστός ως ιδρυτής της Blackwater, της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας που έγινε σύμβολο της ωμής αμερικανικής αυθαιρεσίας στο Ιράκ μετά από μια σειρά περιστατικών, περιλαμβανομένου ενός το 2007, όταν μισθοφόροι της εταιρείας σκότωσαν αμάχους σε μια κατάμεστη ιρακινή πλατεία.

Ο Πρινς πούλησε την Blackwater, που μετονομάστηκε στη συνέχεια, αλλά συνέχισε την οικοδόμηση μιας παραστρατιωτικής αυτοκρατορίας με συμβόλαια σ’ ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Τώρα είναι επικεφαλής της Frontier Services Group που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr