Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια διαμαρτυρήθηκαν στον Αλβανό Πρέσβη για ανάμιξη στα εσωτερικά τους

Τα Σκόπια διαμαρτυρήθηκαν στον Αλβανό Πρέσβη για ανάμιξη στα εσωτερικά τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Σκόπια,

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο Πρέσβης της Αλβανίας στα Σκόπια εκλήθη τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εξωτερικών του κρατιδίου, με αφορμή «τις συχνές προσβλητικές δηλώσεις και σχόλια» Αλβανών αξιωματούχων για τα Σκόπια και τους πολίτες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού και του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών περί διεθνοτικότητας και αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων συνιστούν ευθεία ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι «η κατονομασία των “Μακεδόνων” ως “Σλαβομακεδόνες” είναι προσβλητική και συνιστά διάκριση εις βάρος των “Μακεδόνων” και όλων των πολιτών της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι παρόμοια μηνύματα αποτελούν σοβαρή προβοκάτσια εις βάρος των σχέσεων καλής γειτονίας, δημιουργούν μακροπρόθεσμη ζημιά στις σχέσεις στην περιοχή και δίνουν ώθηση στην ακραία ρητορική.

«Αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι η ενότητά της γύρω από την ενσωμάτωση στην ΕΕ, την ειρήνη και την οικονομική πρόοδο. Γι’ αυτό, απευθύνουμε έκκληση να σταματήσουν οι προκλήσεις, να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα και να εργαστούμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, για το καλό όλων στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η παραπάνω αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αφορά σε πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger, καθώς και σε πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Μπουσάτι στην ιστοσελίδα Euractiv, με τις οποίες ζήτησε την ενσωμάτωση της κοινής διακήρυξης των αλβανικών κομμάτων της αλβανικής μειονότητας των Σκοπίων στο Σύνταγμα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr