Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στελεχάρα” του Ερντογάν από τη Γερμανία “κάρφωσε” τον εαυτό του να κάνει νοθεία στο δημοψήφισμα

“Στελεχάρα” του Ερντογάν από τη Γερμανία “κάρφωσε” τον εαυτό του να κάνει νοθεία στο δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πάρτι της νοθείας στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις τουρκικές κοινότητες στη Γερμανία.

Οι οπαδοί του Ερντογάν, που φημίζονται για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης τους, από μόνοι τους “καρφώνουν” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις νοθείες τους.

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της φωτογραφία στελέχους της συντονιστικής επιτροπής του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, Αχμέτ Ντουράν, ο οποίος φωτογραφήθηκε με ψηφοδέλτιο υπέρ του “ναι” πριν την επίσημη παραλαβή των ψηφοδελτίων.

Ο οπαδός του Ερντογάν, Ντουράν, ανάρτησε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στις 11η Μαρτίου, δηλαδή πριν ακόμα αποσταλούν επισήμως τα ψηφοδέλτια στις κατά τόπους τουρκικές προξενικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία αποστολής ψηφοδελτίων στο εξωτερικό στις 12 Μαρτίου και την ολοκλήρωσε στις 18 Μαρτίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Ντουράν, απάντησε ότι στις 12 Μαρτίου το YSK ξεκίνησε τη διαδικασία αποστολής των ψηφοδελτίων στα προξενεία, αλλά στα μέλη των συντονιστικών επιτροπών του εξωτερικού, τα ψηφοδέλτια απεστάλησαν νωρίτερα προκειμένου να περάσουν από ένα είδος σεμιναρίου.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ωστόσο, διέψευσε τον ισχυρισμό του Ντουράν, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή ψηφοδελτίων ξεκίνησε την ίδια ημερομηνία για όλους τους παραλήπτες των Αρχών στο εξωτερικό και δεν προηγήθηκε η αποστολή ψηφοδελτίων σε καμία επιμέρους κατηγορία.

Ο βουλευτής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Εμρέ Τζαμ έθεσε ακόμα ένα θέμα, πέραν της ημερομηνίας, επισημαίνοντας ότι τα ψηφοδέλτια αποστέλλονται σε σάκο στα προξενεία, ο οποίος φυλάσσεται κλειδωμένος σε χώρο του προξενείου μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών – δημοψηφίσματος.

Πώς, λοιπόν, άνοιξε ο σάκος και ο Ντουράν προμηθεύτηκε το ψηφοδέλτιο;

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη φωτογραφία και την ημερομηνία ανάρτησής της, ο Ντουράν απανάρτησε τη φωτογραφία από το προφίλ του.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει νοθεία στο δημοψήφισμα, ιδιαίτερα με τις ψήφους των Τούρκων μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό, αλλά το θέμα δεν είναι η φήμη ή η βεβαιότητα αλλά οι αποδείξεις.

Από ό,τι φαίνεται η πρώτη ένδειξη νοθείας δημοσιεύτηκε. Και ακόμα μας χωρίζουν 10 ημέρες από το δημοψήφισμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr