Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τα ήθελε και τα ΄παθε ο Άσαντ” δήλωσε το διδυμάκι Μέρκελ-Ολάντ

“Τα ήθελε και τα ΄παθε ο Άσαντ” δήλωσε το διδυμάκι Μέρκελ-Ολάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ φέρει «την πλήρη ευθύνη» για τα αμερικανικά πλήγματα που είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού, ως αντίποινα στη χημική επίθεση της Τρίτης για την οποία κατηγορείται το συριακό καθεστώς, τόνισαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Ο πρόεδρος (Μπασάρ Αλ) Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Μέρκελ και Ολάντ σημείωσαν ότι η Ουάσινγκτον τους είχε ενημερώσει προτού εξαπολύσει τα πλήγματα, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

Το 2013 βομβαρδίστηκαν με χημικά τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού (Γούτα) με τεράστιες απώλειες μεταξύ των αμάχων για να προκληθεί εισβολή δυτικών στρατευμάτων στη Συρία.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, τα χημικά όπλα τα έριξαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, η οργάνωση Αλ Νούσρα σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος (που ακόμα τότε δεν είχε διασπαστεί από την Αλ Κάιντα) και τα είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει καταγγελθεί επισήμως στην τουρκική Βουλή από τον Τούρκο βουλευτή Ερέν Ερντέμ, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, ότι οι τζιχαντιστές παρέλαβαν τα υλικά για την κατασκευή χημικού αερίου Σαρίν μέσα από την τουρκική επικράτεια και στη συνέχεια κατηγορήθηκε ως «τρομοκράτης» από την τουρκική «δικαιοσύνη» του Ερντογάν.

Μέρκελ και Ολάντ δεν “άκουσαν” ποτέ τις καταγγελίες Ερντέμ για το ποιος διέπραξε το μακελειό στη Γούτα και συνεχίζουν και το “χρεώνουν” στην κυβέρνηση της Συρίας.

Διαβάστε σχετικά: Προσπαθούν να φορτώσουν στη Δαμασκό νέα επίθεση με χημικά – «Κουβέντα» δεν λένε για τον βρόμικο ρόλο Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr