Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα βήμα πριν την εκλογή νεοναζί Γερμανού ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην Ιστορία

Ένα βήμα πριν την εκλογή νεοναζί Γερμανού ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην Ιστορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας 70 χρόνια μετά τη συντριβή της Ναζισμού είναι έτοιμο να εκλέξει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα NPD, το οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας περιγράφουν ως «ρατσιστικό» και «αντισημιτικό» βάζει στον προεκλογικό στίβο το αίτημα να σταματήσει η μαζική μετανάστευση.

«Λέμε ότι η Ευρώπη είναι η ήπειρος των λευκών ανθρώπων και πρέπει να παραμείνει έτσι», δήλωσε ο Ούντο Φόιχτ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του NPD, σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι ακόμη και σε 50 χρόνια ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος, ένας Ιρλανδός και ένας Γερμανός θα είναι ακόμη αναγνωρίσιμοι και δεν θα μπορεί να τους μπερδέψει κανείς με Γκανέζους ή Κινέζους», συνέχισε ο 62χρονος Ούντο Φόιχτ μιλώντας στο γραφείο του, το οποίο είναι γεμάτο με γερμανικές σημαίες και κομματικά σύμβολα, στην έδρα του NPD στο Βερολίνο.

Ο πολιτικός επιστήμονας Χάγιο Φούνκε, ειδικός στην ακροδεξιά, επισημαίνει πως το NPD έχει αντιγράψει και προβάλλει απαράλλακτες πολλές από τις ιδέες του εθνικοσοσιαλισμού· αλλά ενώ οι Ναζί έλεγαν ότι ήθελαν να διώξουν τους Εβραίους από τη Γερμανία, το NPD λέει ότι επιδιώκει να διώξει τους Τούρκους, τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες εν γένει.

«Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εμείς οι Γερμανοί διατρέχουμε τον κίνδυνο αυτοί που συνηγορούν υπέρ της ιδεολογίας του Αδόλφου Χίτλερ να κερδίσουν μια έδρα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε ο Σουλτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr