ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80 Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση εντοπισμού των μαθητριών στη Νιγηρία

80 Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση εντοπισμού των μαθητριών στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι ΗΠΑ απέστειλαν περίπου 80 Αμερικανούς στρατιώτες στο Τσαντ για να συνδράμουν στον εντοπισμό και «την ασφαλή επιστροφή» των 200 μαθητριών που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Νιγηρία από ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χάραμ.

Η αποστολή αυτή έχει ως στόχο να «υποστηρίξει την επιχείρηση πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης των αεροσκαφών που πρόσκεινται σε αποστολές πάνω από το βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και τις γύρω περιοχές», αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο Τσαντ για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό των μαθητριών που έχουν απαχθεί από τη Μπόκο Χάραμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Απορρίπτει στις καταγγελίες περί διαφθοράς – «Μου οφείλει 150.000 δολάρια ο Έρικ Ντίτερς»

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Associated Press: Ο Τραμπ και ο Ρούμπιο εξετάζουν την αποπομπή της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα μετά από πληθώρα αναφορών για ανάρμοστη συμπεριφορά

Τι προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία έναντι μερικής ανακωχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr