ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Στην Κρήτη λαθρομετανάστες «χούφτωναν» 10χρονα κορίτσια σε κεντρικό δρόμο - Οι μικρές έκλαιγαν και κανείς δεν αντιδρούσε
Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ
Τραμπ για Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός» - «Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα»
Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τα έξυπνα κινητά (smartphones), απειλώντας τους παραβάτες με στρατοδικεία
Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Φιντάν για τη νεο-οθωμανική «Γαλάζια Πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 16 αριστερούς διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια διαδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες αμφισβήτησαν τη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οργανώνονται καθημερινά διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων προσώπων, σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου πλειοψηφεί η αντιπολίτευση. Οι διεθνείς παρατηρητές αμφισβητούν το κατά πόσο ήταν αμερόληπτη η διαδικασία και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχουν ζητήσει την ακύρωση του δημοψηφίσματος.
Μια μικρή οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP), ανακοίνωσε ότι νωρίς σήμερα το πρωί η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του γραφείου της στην Κωνσταντινούπολη, τον Μεσούτ Γκετσγέλ με την κατηγορία της «υποκίνησης σε διασάλευση της τάξης» επειδή αμφισβήτησε τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος.
Ο ίδιος ο Γκετσγέλ επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι συνελήφθη επειδή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Ο δικηγόρος του, ο Ντενίζ Ντεμιρντογέν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν συλληφθεί 16 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ο πελάτης του) ενώ έχουν εκδοθεί συνολικά 38 εντάλματα σύλληψης.
Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε κατά των διαδηλώσεων. Οι υποψίες της αντιπολίτευσης για νοθεία προήλθαν από μια απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν επίσημη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών.























































