Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τον ραδιοφωνικό σταθμό των Κούρδων της Συρίας

Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τον ραδιοφωνικό σταθμό των Κούρδων της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Απριλίου 2017, στις 02.00 π.μ., η τουρκική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρό βομβαρδισμό ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, τους ίδιους Κούρδους που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), “τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επίθεση στο γενικό επιτελείο στο Όρος Qrjouk (Krachuk), κοντά στην πόλη της Ντερίκ, όπου βρίσκονται τα κέντρα επικοινωνιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και ραδιοφώνου, καθώς επίσης και υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η ύπουλη επίθεση οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό μαχητών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα”.

Οι Κούρδοι τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση ότι “αυτή η άνανδρη επίθεση δεν θα σταθεί εμπόδιο στον αγώνα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αντίθετα, θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα και τις προσπάθειες μας”.

Τέλος, η Γενική Διοίκηση καλεί “τον λαό του Δυτικού Κουρδιστάν [Ροζάβα-Βόρεια Συρία] να σταθεί ενωμένος δίπλα στις νόμιμες δυνάμεις του YPG, για την αντιμετώπιση αυτής της άνανδρης επίθεσης”.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, μεταξύ των στόχων που βομβάρδισαν οι Τούρκοι ήταν και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός “Ράδιο Ροζάβα”. Οι εικόνες που δημοσιεύουμε είναι από τα συντρίμμια μετά το τουρκικό χτύπημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr