Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Λεπέν τα “έχωσε” στη κόρη του και αποθέωσε Μελανσόν

O Λεπέν τα “έχωσε” στη κόρη του και αποθέωσε Μελανσόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ίσως να είναι ένας από τους εφιάλτες του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Δεν είναι η Μαρίν Λε Πεν, βέβαια, που τον αποθεώνει, αλλά ο πατέρας της, Ζαν Μαρί. Που ενώ αποθεώνει τον υποψήφιο της Αριστεράς, τα… “χώνει” την κόρη του και υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας.

Ο ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και ο πρώτος ακροδεξιός πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που διεκδίκησε την προεδρία (το 2002 κόντρα στον Ζακ Σιράκ) αποθέωσε τον Μελανσόν για τη στάση του μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, λέγοντας πως θεωρεί πολύ ορθή την άρνησή του να πάρει θέση κατά της κόρης του!

«Μου φαίνεται πολύ αξιοπρεπές εκ μέρους ενός υποψηφίου που είχε μία σημαντική επίδοση και που ήταν ο καλύτερος από άποψη ρητορικής», σχολίασε ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Λεά Σαλαμέ στη France Inter.

Είχαν προηγηθεί οι επικρίσεις του για την προεκλογική εκστρατεία της κόρης του που ο ίδιος την ήθελε πιο επιθετική, στο μοντέλο του Ντόναλντ Τραμπ. Με 7,5 εκατομμύρια ψήφους η Μαρίν Λε Πεν κατέρριψε την Κυριακή το προηγούμενο ρεκόρ ψήφων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, αλλά απέτυχε να κρατήσει μακριά από την πρώτη θέση τον ευρωπαϊστή Μακρόν.

“Θεωρώ ότι η εκστρατεία της ήταν υπερβολικά χαλαρή. Αν ήμουν στη θέση της θα έκανα μια εκστρατεία σαν του Τραμπ, μια πιο ανοιχτή, πολύ επιθετική απέναντι σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τον ξεπεσμό της χώρας μας, αριστεροί ή δεξιοί”, δήλωσε, εξάλλου, ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Πατέρας και κόρη διαφωνούν από τότε που η Μαρίν Λε Πεν ξεκίνησε τις κινήσεις για να απαλλαγεί το Εθνικό Μέτωπο από τις κατηγορίες για ξενοφοβία ενόψει της εκστρατείας της για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν σόκαρε την διεθνή κοινότητα το 2002 όταν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου και ηττήθηκε από τον συντηρητικό Ζακ Σιράκ. Η κόρη του, που τον διαδέχτηκε στην προεδρία του κόμματος, τον διέγραψε το 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr