Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Σκόπια τη Δευτέρα ο αναπληρωτής βοηθός του Aμερικανού ΥΠ. ΕΞ.

Στα Σκόπια τη Δευτέρα ο αναπληρωτής βοηθός του Aμερικανού ΥΠ. ΕΞ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκοπό την επίλυση στο πολιτικό αδιέξοδο του επικρατεί στη χώρα, μεταβαίνει τη Δευτέρα στα Σκόπια ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Σκόπια ο Χόιτ Μπράιαν Γι, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, αναμένεται να συναντήσει τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας όχι όμως και τον ίδιο τον Πρόεδρο, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Από την πλευρά του Προέδρου αναφέρεται ότι το βεβαρυμένο του πρόγραμμα είναι το πρόβλημα που δεν θα του επιτρέψει να συναντηθεί με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Ωστόσο, η αμερικανική πλευρά αναφέρει ότι η συνάντηση δεν είναι εφιτκή «λόγω της στάσης του Προέδρου απέναντι στις καλόπιστες προτροπές της διεθνούς κοινότητας για την απεμπλοκή των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα».

Τοπικά ΜΜΕ επισήμαιναν ότι η επίσκεψη Χόιτ Μπράιαν Γι πραγματοποιείται λίγες ημέρες με τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην “Φωνή της Αμερικής” πως οι πολιτικοί ηγέτες της ΠΓΔΜ πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για το σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς υφίσταται σαφής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ακόμα πως οι πολιτικοί που προσπαθούν να εμποδίσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης απαξιώνουν το κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή.

«Εμείς θα συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να ενθαρρύνουμε αυτούς τους πολιτικούς να σταματήσουν την κωλυσιεργία τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις τους» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr