Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός υπουργός: Θα πληρώσουμε τις νόμιμες οφειλές μας για το Brexit – Όχι ό,τι θέλει η ΕΕ

Βρετανός υπουργός: Θα πληρώσουμε τις νόμιμες οφειλές μας για το Brexit – Όχι ό,τι θέλει η ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να πληρώσει λογαριασμό 100 δισεκατομμύρια ευρώ για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκαθάρισε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, τονίζοντας ότι “το Λονδίνο θα πληρώσει ό,τι οφείλει νομίμως και όχι ό,τι θέλει η ΕΕ».

Ο Βρετανός υπουργός απάντησε σε δημοσίευμα των Financial Times, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση από τον επικεφαλής Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ των κύριων αξόνων της διαπραγμάτευσης από την πλευρά των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ είναι πιθανόν να ζητήσει προκαταβολική καταβολή το 2019 μέχρι και 100 δισ. ευρώ εν όψει της βρετανικής εξόδου, ανεβάζοντας κατακόρυφα το ποσόν των 60 δισ. που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα, τη στιγμή που το Λονδίνο θεωρεί ότι δεν χρωστάει τίποτε.

Ο Ντέιβις απέρριψε επίσης δημοσίευμα των Times σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφήσει την Τερέζα Μέι να διαπραγματευθεί απευθείας μόνο με τον Μισέλ Μπαρνιέ, και όχι με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Ξεκινούμε αυτήν την διαπραγμάτευση όχι ως ικέτες, αλλά ως διαπραγματευτές. Στη διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και η άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης δεν θα καθορίσει ποιος κάνει τι», δήλωσε.

Αναφερόμενος με δηλώσεις του στο BBC στο θέμα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός για το Brexit δήλωσε ότι πρόθεση του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις είναι να έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με αυτά που έχουν και σήμερα.

Το σχόλιό του διαφέρει από την θέση που πήρε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο δείπνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Μέι είχε δηλώσει ότι η μεταχείριση των ευρωπαίων πολιτών δεν θα είναι διαφορετική από την μεταχείριση των πολιτών τρίτων χωρών.

Απαντώντας ο Γιούνκερ έκανε λόγο για «μεγάλο» πρόβλημα σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr