Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν κατέθεσε αγωγή για τις φήμες ότι διαθέτει offshore

Ο Μακρόν κατέθεσε αγωγή για τις φήμες ότι διαθέτει offshore
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aγωγή κατά αγνώστων κατέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαθέτει offshore, όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική εισαγγελία.

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους αρνείται ο Μακρόν, διατυπώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και από την αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Μαρίν Λεπέν, στη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Η προσφυγή που κατέθεσε ο Μακρόν στρέφεται κατά αγνώστων και έχει ως αιτιολογικό τη “διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών”, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας.

Νωρίτερα, ο κεντρώος υποψήφιος κατηγόρησε την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν, ότι διαδίδει ψέματα, με υπονοούμενα ότι διαθέτει μυστικό υπεράκτιο λογαριασμό.

Κατά το τέλος του έντονου ντιμπέιτ, το οποίο παρακολούθησαν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, η Μ. Λεπέν υπαινίχθηκε ότι ο αντίπαλός της μπορεί να διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό.

«Δεν είχα ποτέ λογαριασμό σε οιονδήποτε φορολογικό παράδεισο», δήλωσε ο σοσιαλφιλελεύθερος πολιτικός στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Η Λεπέν είναι πίσω από αυτό. Έχει έναν στρατό που κινητοποιείται στο ίντερνετ».

Είπε ότι έχει συμμάχους που διαδίδουν «λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα» που «σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα».

Πιεζόμενη να απαντήσει για το σχόλιό της στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Μ. Λεπέν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως δεν διαθέτει αποδείξεις ότι ο Μακρόν έχει υπεράκτιο λογαριασμό, αλλά είπε ότι δεν ήθελε οι πληροφορίες για κρυφούς λογαριασμούς να έρθουν στο φως όταν θα είναι πολύ αργά.

Επιθέσεις από χάκερς

Το επιτελείο του Μακρόν ανέφερε ότι, δύο ώρες προτού ξεκινήσει το ντιμπέιτ, από ανώνυμο λογαριασμό αναρτήθηκαν έγγραφα σε φόρουμ στο διαδίκτυο που φέρονται να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας έχει υπεράκτιο λογαριασμό και η πληροφορία γρήγορα κυκλοφόρησε στο Twitter.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο στόχος μιας προσεκτικά ενορχηστρωμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης 48 ώρες πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του, Σιλβέν Φορ.

Ο Φάικε Χάκεπορντ, ερευνητής στην εταιρία ασφαλείας Trend Micro, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως εντόπισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κόμμα αποτέλεσε στόχο μιας ομάδας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που συνδέεται από ορισμένους ειδικούς με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr