Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το New Europe κατηγορεί την Πρέσβειρα της ΕΕ στα Τίρανα Ρομάνα Βλαχούτιν για συγκάλυψη του εμπορίου ναρκωτικών

Το New Europe κατηγορεί την Πρέσβειρα της ΕΕ στα Τίρανα Ρομάνα Βλαχούτιν για συγκάλυψη του εμπορίου ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρομάνα Βλαχούτιν, η Κροάτισσα πρέσβειρα της Ε.Ε. στα Τίρανα, βρέθηκε στο στόχαστρο της βελγικής εφημερίδας New Europe σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Η Μογκερίνι έπρεπε να απομακρύνει τη Βλαχούτιν, εχθές!”.

Τι μας ενδιαφέρει εμάς ως Ελλάδα τι θα απογίνει η Βλαχούτιν; Μας ενδιαφέρει τα μέγιστα, αφού αυτή η κυρία αποπειράθηκε να παίξει βρόμικα παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας, σε συνεργασία με τον Έντι Ράμα, μέχρι που τους “έπιασαν” οι ελληνικές υπηρεσίες και τους έβγαλαν στα μανταλάκια [διαβάστε εδώ].

Βεβαίως η κυρία Βλαχούτιν, εκτός από τις “δουλίτσες” με δημόσια έργα που αναλαμβάνει ο σύζυγός της στην Αλβανία, το σκάνδαλο με την πρεσβευτική κατοικία που αγόρασε στα Τίρανα [διαβάστε εδώ], έχει κατηγορηθεί κι ως παρατρεχάμενη του Τζορτζ Σόρος [διαβάστε εδώ].

Το δημοσίευμα της New Europe αφού αναφέρεται στην πολιτική κρίση στην Αλβανία και στην απόφαση της αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, μπαίνει στο “ψητό”, δηλαδή στο ότι η χώρα “είναι γεμάτη ναρκωτικά και υπάρχουν σοβαροί ισχυρισμοί ότι κάποια από αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τις εκλογές”.

Το New Europe τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ελάχιστη γνώση σχετικά με το τεράστιο θέμα της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών στην Αλβανία του Ράμα.

“Περιέργως, η Πρέσβειρα της ΕΕ στα Τίρανα αποφεύγει συστηματικά την αναφορά τέτοιων ζητημάτων στην υπηρεσία της (EAAS). Αντίθετα, φαίνεται ότι οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αλβανικό πρόβλημα των ναρκωτικών, οι οποίες φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προέρχονται από την EuroJust”, αναφέρει η New Europe και συνεχίζει:

«Στο πλαίσιο αυτό, αξιωματούχοι της Αλβανικής αντιπολίτευσης επέκριναν την πρέσβειρα της ΕΕ στην Αλβανία, τη Ρομάνα Βλαχούτιν – όχι μόνο επειδή δεν υπέβαλε έκθεση για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αλλά και επειδή ανοιχτά παίρνει θέση στην αλβανική εκλογική διαδικασία.

»Πράγματι, εμφανίζεται συχνά σε προεκλογικές εκδηλώσεις δίπλα στον Αλβανό πρωθυπουργό, αφήνοντας έτσι άμεσα να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευνοεί ένα συγκεκριμένο κόμμα στην Αλβανία, εις βάρος όλων των άλλων.

»Αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά της Πρέσβειρας της ΕΕ στα Τίρανα επικρίνεται έντονα στην Αλβανία, όχι μόνο από όλες τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις αλλά και από τις περισσότερες διπλωματικές αποστολές.

»Συζητώντας το θέμα με έναν ξένο τραπεζίτη στην Αλβανία, ο οποίος μίλησε στο New Europe με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ανακαλέσει αμέσως όχι μόνο στην Πρέσβειρά της στα Τίρανα αλλά και όλους τους διπλωμάτες της αποστολής της ΕΕ.

»Αυτή είναι η πιο επείγουσα απόφαση που πρέπει να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οπωσδήποτε πριν από τις αλβανικές εκλογές.

»Τέλος, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο να έχουμε, αφενός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αφιερώνει χρόνο και προσπάθειες ώστε κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Αλβανίας να συμφωνήσουν για δίκαιες εκλογές και, αφετέρου, να έχουμε την επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στα Τίρανα, να κάνει προεκλογικό αγώνα ανοιχτά υπέρ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Το TRIBUNE σημειώνει ότι ενώ είναι πολλές οι αναφορές που έχουν φτάσει στη Φεντερίκα Μογκερίνι σχετικά με τη Βλαχούτιν, εκείνη κάνει ότι δεν “ακούει”, σε σημείο να φουντώνουν οι ψίθυροι και οι υποψίες για αυτή την “ανοχή” που απολαμβάνει η Κροάτισσα Πρέσβειρα της ΕΕ στα Τίρανα από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr