Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Καμία τουρκική εκδήλωση στη Γερμανία για την επαναφορά της θανατικής ποινής

Μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Καμία τουρκική εκδήλωση στη Γερμανία για την επαναφορά της θανατικής ποινής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα μεγαλοπρεπέστατο “όχι”, ξεκαθαρίζει, ότι θα απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ στο ενδεχόμενο η Άγκυρα να ζητήσει να πραγματοποιηθούν επί γερμανικού εδάφους συγκεντρώσεις εν όψει δημοψηφίσματος, το οποίο θα επαναφέρει τη θανατική ποινή στην Τουρκία.

«Η θανατική ποινή είναι ένα ζήτημα που αρνούμαστε κατηγορηματικά, για ποιον λόγο να υπάρξει άδεια για προεκλογική εκστρατεία , τη στιγμή που δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν θα το κάνουμε», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της σήμερα στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο WDR.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι, εάν η Τουρκία οργανώσει δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής, η Γερμανία δεν θα επιτρέψει την διεξαγωγή τέτοιας ψηφοφορίας στο έδαφός της όπου ζουν 1,4 εκατομμύριο Τούρκοι ψηφοφόροι.

«Πολιτικά, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε τέτοια ψηφοφορία για ένα μέτρο που αντιβαίνει σαφώς προς το δικό μας Σύνταγμα και προς τις ευρωπαϊκές αξίες», είχε πει την Παρασκευή ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία για το δημοψήφισμα με το ερώτημα της ενίσχυσης των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία δηλητηρίασε τις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «ναζιστικές πρακτικές» όταν οι γερμανικές αρχές εμπόδισαν τούρκους υπουργούς να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στο γερμανικό έδαφος.

Έπειτα από την επικράτηση του «ναι» με ισχνή πλειοψηφία στο τουρκικό δημοψήφισμα, ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος για νέο δημοψήφισμα, αυτήν την φορά με θέμα την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν συνώνυμο με το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου για την Τουρκία, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr