Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας συνιστά απειλή για την Τουρκία

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας συνιστά απειλή για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάθε όπλο που κρατάει η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG συνιστά απειλή για την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο σήμερα Τετάρτη, χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), και είπε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό.

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει αυτά τα ζητήματα με τον Aμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.

Απευθυνόμενος προς την αμερικανική κυβέρνηση, σημείωσε ότι “αυτή γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η θέση της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους της Συρίας” και συμπλήρωσε ότι “οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να λαμβάνουν λάθος αποφάσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε ότι η Άγκυρα ελπίζει οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν υποστήριξη στην YPG.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων που θα απειλούσαν το μέλλον του τουρκικού κράτους…Ελπίζουμε η αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το λάθος. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι ευεργετική, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο τσουβάλι με τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Τσανικλί σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο A Haber.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr