Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μηνύματα των ξένων ηγετών για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Τα μηνύματα των ξένων ηγετών για το μακελειό στο Μάντσεστερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, στέλνοντας μηνύματα για συστράτευση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πριν τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στη Βηθλεέμ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Απευθύνω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου σ’ αυτούς που τόσο τρομερά επλήγησαν σ’ αυτή την τρομοκρατική επίθεση και στους πολλούς που σκοτώθηκαν και στις οικογένειές τους, τόσο πολλές οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε ο Τραμπ. «Τόσοι πολλοί νέοι, ωραίοι αθώοι άνθρωποι που ζούσαν και χαίρονταν τη ζωή τους δολοφονήθηκαν από άθλιους λούζερς».

«Η κοινωνία μας δεν μπορεί να δείξει ανοχή στη συνέχιση της αιματοχυσίας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε για μια στιγμή ακόμα τη σφαγή αθώων ανθρώπων», δήλωσε ο Τραμπ.

«Οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές και αυτοί που τους δίνουν βοήθεια και άνεση πρέπει να εκδιωχθούν για πάντα από την κοινωνία. Αυτή η απαίσια ιδεολογία πρέπει να εξαλειφθεί και εννοώ να εξαλειφθεί εντελώς».

Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια» προς τη Μέι και καταδίκασε έντονα το κυνικό και απάνθρωπο αυτό έγκλημα», σημιεώνεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία για θέματα αντιτρομοκρατίας με τους Βρετανούς μας εταίρους σε διμερές επίπεδο, όπως και στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών», τονίζεται ακόμη.

Μέρκελ

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία είναι στο πλευρό των Βρετανών», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Μακρόν

Τη «φρίκη» και τη «θλίψη» του για την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης στη διάρκεια συναυλίας στο Manchester Arena την περασμένη νύκτα.

Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Αλλά και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» νέους ανθρώπους.

«Μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Κάλεσε παράλληλα τους Γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr