Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για φυλακή πάνε τον ψευδομακεδόνα Γκρουέφσκι των Σκοπίων – Σκάνδαλο 4,9 εκ. ευρώ

Για φυλακή πάνε τον ψευδομακεδόνα Γκρουέφσκι των Σκοπίων – Σκάνδαλο 4,9 εκ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πολλά χρόνια φυλακή “πάνε” τον εξωμότη ελληνικής καταγωγής πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, εθνικιστή ψευδομακεδόνα Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλα Γρούιο), οι δικαστικές Αρχές του κρατιδίου.

Η Ειδική Εισαγγελέας των Σκοπίων ζήτησε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του εθνικιστικού κόμματός του VMRO-DPMNE και έθεσε ζήτημα και για τον Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υποψία της παράνομης χρηματοδότησης, του ξεπλύματος χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Όπως μεταδίδει η “Φωνή της Αμερικής” (Voice of America) στο βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων, σε δύο από τις τρεις νέες έρευνες προκύπτει ως κύριος ύποπτος ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η πρώτη έρευνα αναφέρεται στην περίοδο 2009-2015 και σημειώνεται η παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE, με κύριο ύποπτο τον Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς και άλλα 13 ανώτερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πρώτη εκτίμηση της παράνομης χρηματοδότησης ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ.

Η Ειδική Εισαγγελέας διατύπωσε τη θέση ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από δωρεές κατά παράβαση του νόμου, δεν αποδόθηκαν στο κράτος αλλά κατέληξαν σε αγορές ακινήτων, ξενοδοχείων και εστιατορίων για ιδιωτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή των οδικών αξόνων Κίτσεβο-Οχρίδας και Μιλαντνίνοφτσι- Στιπ που είχε ανατεθεί από μια κινεζική εταιρεία και όπου η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο ανέρχεται στα 155 εκατ. ευρώ.

Στην υπερτίμηση αυτή συνδέονται άμεσα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο Βλαντίμιρ Πεσέφσκι – τότε αναπληρωτής πρωθυπουργός- και ο υπουργός Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι.

Η τρίτη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή τριών επαύλεων στο χωριό Ζελενίκοβο, έξω από την πόλη των Σκοπίων. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται ο τέως πρωθυπουργός και συγγενείς του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr