ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Ντόναλντ Τραμπ, Πάπας Φραγκίσκος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Οι Έλληνες της Μέσης Ανατολής καλούν τον Μητσοτάκη να μεταβεί στην Ιορδανία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία: «Μια
Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους «προδότες» που σκότωσαν ελληνορθόδοξους σε εκκλησία
Pizza Fan: Πάνω από 35 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή και 150 εκατ. ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέος ο Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – Πώς δικαιολόγησε τα 820.000 ευρώ
Συμφώνησαν Αίγυπτος και Μονή Σινά - Ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Συμεών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Βατικανό, το πρωί της Τετάρτης, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Αγία Έδρα.
Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης».
Παράλληλα, σημειώνει η Αγία Έδρα, “εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».
Το Βατικανό υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».
Ο Πάπας δώρισε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συγγραφή της οποίας, όπως έχει πει επανειλημμένα, εμπνεύστηκε και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.























































