ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δώρο έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Τραμπ

Τι δώρο έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Βατικανό, το πρωί της Τετάρτης, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Αγία Έδρα.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης».

Παράλληλα, σημειώνει η Αγία Έδρα, “εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».

Το Βατικανό υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».

Ο Πάπας δώρισε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συγγραφή της οποίας, όπως έχει πει επανειλημμένα, εμπνεύστηκε και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ «ξάφνιασε» και «συγκλόνισε» τους φιλελέ «χορηγούς» της ακροδεξιάς

Οι Αμερικανοί Navy SEALs αφαίρεσαν δεκάδες ιρανικές θαλάσσιες νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ

WGES Global: Ο Κώστας Μαστοράκης στην Ουάσιγκτον πριν το διεθνές συμπόσιο WGES Global™ Athens 2026

Ο πρόεδρος της Σομαλιλάνδης στην Ουάσιγκτον

Κούσνερ και Γουίτκοφ είδαν τον Πούτιν τρεις ώρες – Ο Τραμπ λέει ότι έχει μία ιδέα για ειρήνη Ρωσίας-Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr