Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Οι βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους σκοτώνουν και πολλούς αμάχους

ΟΗΕ: Οι βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους σκοτώνουν και πολλούς αμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε όλες τις αεροπορικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία να λάβουν μεγαλύτερη μέριμνα ώστε να υπάρξει διάκριση ανάμεσα σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους και αμάχους κατά την κλιμάκωση των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιούν ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σφυροκοπώντας την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων και των τραυματισμών αμάχων που έχουν ήδη προκληθεί από αεροπορικά πλήγματα στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και στη Ράκα υποδηλώνει ότι πιθανόν να μην λαμβάνονται επαρκείς προφυλάξεις κατά τις επιθέσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.

Αεροπορικές επιδρομές οι οποίες εξαπολύθηκαν στα μέσα Μαΐου είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 24 εργαζόμενοι σε αγροκτήματα, οι περισσότεροι γυναίκες, σε χωριό στην ανατολική Ράκα και τουλάχιστον 59 άμαχοι σε οικιστικές περιοχές στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, είπε ο κ. Ζέιντ.

Βραδινή αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 35 αμάχων, περιλαμβανομένων και μελών των οικογενειών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη Μαγιαντίν, στη νέα ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις του Συνασπισμού πραγματοποίησαν πλήγματα κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και ότι αναλύουν τα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr