ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ζήτησε το βράδυ της Κυριακής τη διάλυση του κοινοβουλίου στη Γαλλία, αφού τα exit poll έδειξαν ότι το ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της κερδίζει με διαφορά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τετραπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009.
“Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) μετά από μια τέτοια απόρριψη;” είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.
“Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος” στο κοινοβούλιο “και να οργανώσει νέες εκλογές;”, είπε η Λεπέν.
“Είναι απαράδεκτο το κοινοβούλιο να μην είναι αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού”, πρόσθεσε η ίδια.
Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το Εθνικό Μέτωπο προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γαλλία καθώς φαίνεται ότι κερδίζει τις ευρωεκλογές με το ιστορικό ποσοστό του 25%, ενώ η δεξιά αντιπολίτευση του UMP έρχεται στη δεύτερη θέση με 20% και οι Σοσιαλιστές (PS) υφίστανται νέα ήττα, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο του 15%.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα απόψε (ώρα Ελλάδας), αφού κλείσουν οι κάλπες και στην Ιταλία.























































