Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λεπέν ζητά διάλυση της γαλλικής βουλής και απαιτεί εθνικές εκλογές!

Η Λεπέν ζητά διάλυση της γαλλικής βουλής και απαιτεί εθνικές εκλογές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ζήτησε το βράδυ της Κυριακής τη διάλυση του κοινοβουλίου στη Γαλλία, αφού τα exit poll έδειξαν ότι το ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της κερδίζει με διαφορά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τετραπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009.

“Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) μετά από μια τέτοια απόρριψη;” είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.

“Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος” στο κοινοβούλιο “και να οργανώσει νέες εκλογές;”, είπε η Λεπέν.

“Είναι απαράδεκτο το κοινοβούλιο να μην είναι αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού”, πρόσθεσε η ίδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Εθνικό Μέτωπο προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γαλλία καθώς φαίνεται ότι κερδίζει τις ευρωεκλογές με το ιστορικό ποσοστό του 25%, ενώ η δεξιά αντιπολίτευση του UMP έρχεται στη δεύτερη θέση με 20% και οι Σοσιαλιστές (PS) υφίστανται νέα ήττα, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο του 15%.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα απόψε (ώρα Ελλάδας), αφού κλείσουν οι κάλπες και στην Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Ο Λίβανος συγκροτεί αντιπροσωπεία για ενδεχόμενες συνομιλίες με το Ισραήλ – Διαψεύδει η Γαλλία την ύπαρξη σχεδίου εκεχειρίας

Η Γαλλία εμμένει στις προτάσεις για το Oρμούζ – Διαψεύδει τις μυστικές συνομιλίες με το Ιράν, αναφέρουν πηγές

Ιρανικό drone σκότωσε Γάλλο στρατιώτη στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Νίκος Δένδιας για την επίσκεψη Μακρόν και το δόγμα «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία»: «Ήταν μια ευτυχής ημέρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr