ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τούρκοι,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απειλές προς τη Δύση και την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απροθυμία του να εκδώσουν τους εκζητούμενους από την Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα του πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ απείλησε ευθέως τις χώρες στις οποίες έχουν καταφύγει και έχουν ζητήσει άσυλο Τούρκοι πολίτες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, «προειδοποιώντας»:
«Απευθύνομαι στον κόσμο: «Αν δεν μας βοηθήσετε εκδίδοντας αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα παίρνετε αυτούς που θα ζητάτε από μας στο μέλλον».
Μάλιστα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους εκζητούμενους «τρομοκράτες», αφού πρόσθεσε ότι ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας είναι διεθνής.
«Αν είμαστε μαζί σ’ αυτό τον πόλεμο, τότε θα πρέπει να μας δώσετε αυτούς τους ανθρώπους».
Μεταξύ των χωρών που έχουν απορρίψει αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση είναι η Ελλάδα με τους οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Αντίστοιχα, εκατοντάδες είναι οι Τούρκοι πολίτες – στρατιωτικοί και κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, ανάμεσά τους- που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, η οποία επίσης έχει απορρίψει τα αιτήματα της Τουρκίας να τους εκδώσει.
Όπως σημειώνουν οι Τουρκικές εφημερίδες, είναι «εκατοντάδες οι συμπαθούντες τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου σε ευρωπαϊκές χώρες».
Με τις νέες απειλές του, ο Ερντογάν εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται δε, ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα, ο «σουλτάνος» είχε θέσει ευθέως το ζήτημα της έκδοσης των «οκτώ».























































