Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ φέρνει τα πάνω κάτω μια βδομάδα πριν τις εκλογές στη Βρετανία

Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ φέρνει τα πάνω κάτω μια βδομάδα πριν τις εκλογές στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία, μια βδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, βάζει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσων YouGov, που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου, το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή στις εκλογές της επόμενης Πέμπτης.

Σε αντίθεση με μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί της Μέι θα αυξήσουν την πλειοψηφία τους, η ανάπτυξη και χρήση ενός νέου μοντέλου της YouGov ανά εκλογική περιφέρεια δείχνει ότι μπορεί να χάσουν 20 από τις 330 βουλευτικές τους έδρες και ότι το Κόμμα των Εργατικών μπορεί να κερδίσει σχεδόν 30 έδρες, σύμφωνα με τους Τάιμς.

“Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι Συντηρητικοί να βρεθούν με 16 λιγότερες έδρες από την αναγκαία πλειοψηφία των 326 που χρειάζεται για να κυβερνήσουν αυτοτελώς χωρίς τη συμμαχία με άλλα κόμματα”, έγραψε η εφημερίδα.

Η Μέι εξέπληξε τους πάντες τον Απρίλιο όταν ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση για την έξοδο της χώρας από την ομάδα κρατών (Brexit).

Το προβάδισμα των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις άρχισε να μειώνεται εντυπωσιακά μετά την αποκάλυψη στις 18 Μαΐου του σχεδίου της Μέι να αναγκάσει ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων να αναλάβουν μεγαλύτερη αναλογία του κόστους περίθαλψής των, μία πρόταση που οι αντίπαλοί της ονόμασαν “ο φόρος της άνοιας”.

Στο ίδιο διάστημα, οι Εργατικοί επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τις περικοπές αστυνόμευσης που ήρθαν στο προσκήνιο μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ όπου σκοτώθηκαν 22 άτομα.

Έως τώρα ωστόσο, καμία δημοσκόπηση δεν έχει δείξει ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσουν οι Συντηρητικοί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία εκδίδει τις συχνές δημοσκοπήσεις του YouGov, το νέο μοντέλο υπολογισμού ψήφων βασίζεται σε στοιχεία πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας ποσοστό 42% στους Συντηρητικούς και 38% στους Εργατικούς, μικρότερη διαφορά ψήφων από οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr