ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η 51χρονη Μαρία Σολωμού με γαλάζιο μπικίνι στην παραλία (φωτο)
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι απέτυχε ως μητέρα, επειδή ο γιος της δεν πιστεύει στον Θεό
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση, αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της», υπογραμμίζει ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επιτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του προς τη βελγικη εφημεριδα “L’ Echo“.
Συγκεκριμένα ο Μοσκοβισί υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι, αν διατηρηθεί το status quo, η Ευρωζώνη απειλείται άμεσα.
Τονίζει ότι στην ουσία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την εξέλιξη της ευρωζώνης, μια και ο λαϊκισμός, που οπως αναφερει καραδοκεί, «μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο».
Επισημαίνει επίσης ότι είναι απαραίτητο όσοι εμφανίζουν ελλείμματα να τα εξαλείψουν και όσοι έχουν πλεονάσματα να τα χρησιμοποιούν για το κοινό όφελος, μέσω μίας επενδυτικής προσπάθειας, ενώ χαρακτηρίζει απειλή τις αποκλίσεις.
Εκφράζει παράλληλα, την άποψη ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης γνωρίζουν ότι είναι ανάγκη να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, παρόλο που κάνει σαφές ότι τα «ασφαλή ενεργητικά», στα οποία αναφέρθηκε ένα έγγραφο της Επιτροπής, δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα ευρωομόλογα, όσο κι αν μπορεί να θεωρηθούν ενδεχομένως ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τέλος, ο επίτροπος υπεραμύνεται της θέσης της Επιτροπής για έναν κοινό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι επιπλέον αναγκαίο είναι η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.























































