ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη να απαγορεύσει την μπούρκα στα σχολεία και η Νορβηγία

Έτοιμη να απαγορεύσει την μπούρκα στα σχολεία και η Νορβηγία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Νορβηγία είναι έτοιμη να απαγορεύσει το νικάμπ και την μπούρκα που φορούν οι μουσουλμάνες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Πρόκειται για την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωράει σε αυτή την απαγόρευση.

Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας, μια συμμαχία των κεντροδεξιών Συντηρητικών και του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου, δήλωσε βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρωτοβουλία της.

Η Νορβηγία, η οποία θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου, θα είναι η πρώτη σκανδιναβική χώρα που θα επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας για ενήλικες και παιδιά.

Όσες μουσουλμάνες εργαζόμενες δεν σεβαστούν την απόφαση και επιμένουν να καλύπτουν το πρόσωπό τους, κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, ενώ οι φοιτήτριες να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Ναι» μόνο από τη ΝΔ στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά και με «γαλάζιες» απώλειες

ΕΛΑΣ: Καταργούμε τις Πανελλαδικές – Όλο το σχέδιο για την παιδεία με 5+1 εμβληματικές παρεμβάσεις

Διεθνής σάλος για τη σύζυγο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης: Κατηγορείται για «παραποίηση της χριστιανικής ιστορίας» σε πολυτελές σεμινάριο στην Κορσική

Στην κηδεία του Χαμενεΐ, το Ιράν χρησιμοποίησε κορανικούς στίχους για να κατατάξει συμμάχους και να ντροπιάσει αντιπάλους

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr