Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παναμάς διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ταϊβάν: “Υπάρχει μόνο μια Κίνα”

Ο Παναμάς διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ταϊβάν: “Υπάρχει μόνο μια Κίνα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Παναμάς, Ταϊβάν,

Τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ταϊβάν διέκοψε η κυβέρνηση του Παναμά, προχωρώντας παράλληλα στη σύναψη επίσημων σχέσεων με την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Παναμά ανέφερε πως αναγνωρίζει ότι υπάρχει «μόνο μία Κίνα στον κόσμο» και ότι η Ταϊβάν αποτελεί ένα ανασπόσπαστο μέρος της κινεζικής επικράτειας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα, ανακοίνωσε την σύναψη σχέσων με την Κίνα σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η εξέλιξη αποτελεί νίκη για την Κίνα στην Κεντρική Αμερική, μια περιοχή με ισχυρές διπλωματικές διασυνδέσεις με την Ταϊβάν.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν εξέφρασε τον θυμό της και την λύπη της για την απόφαση του Παναμά, τονίζοντας ότι δεν θα ανταγωνιστεί με το Πεκίνο σε ένα διπλωματικό παιχνίδι οικονομικών προεκτάσεων.

Η Ταϊβάν ή Δημοκρατία της Κίνας (Τσον Χοά Μιν Κουό και διεθνώς Republic of China), όπως αυτοπροσδιορίζεται από το, μερικώς αναγνωρισμένο διεθνώς, καθεστώς που τη διέπει, είναι νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Επίσημη γλώσσα είναι η Βορειοκινεζική (Μανδαρινική), ενώ άλλες ομιλούμενες γλώσσες είναι η Χόκλο, ή κοινώς ταϊβανική, η Χάκα και σε μικρότερο βαθμό πολλές αυτόχθονες γλώσσες. Το πολίτευμα της Ταϊβάν είναι συνταγματική δημοκρατία. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ταϊπέι (Taipei) που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της.

Η Δημοκρατία της Κίνας αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος μόνο από 22 κράτη (Δεκέμβριος 2015).

Δεν αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμούς διότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της.

Είναι μέλος του W.T.O και του A.P.E.C καθώς και παρατηρητής-μέλος στο W.H.O. Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Εθνικιστική Κίνα ή Φορμόζα (Formosa), ενώ σε διάφορες επίσημες, διεθνείς διοργανώσεις εμφανίζεται με το όνομα Κινεζική Ταϊπέι.

Η ονομασία «Φορμόζα», που σημαίνει «όμορφη» (νήσος) καθιερώθηκε έπειτα από το πέρασμα Πορτογάλων θαλασσοπόρων. Το διαβατήριο της χώρας είναι χρώματος πράσινου και αναγράφει στο εξώφυλλό του Republic of China και πιο κάτω Taiwan, για αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr