Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζεφ Σέσιονς αρνήθηκε να “δώσει” τον Τραμπ στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας

Ο Τζεφ Σέσιονς αρνήθηκε να “δώσει” τον Τραμπ στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Τζεφ Σέσιονς να χαρακτηρίζει «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι εμπλέκεται στη ρωσική προσπάθεια ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και να αρνείται να αποκαλύψει το περιεχόμενο συνομιλιών του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ακρόαση υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Κατά την ακρόασή του, που διήρκησε 2,5 ώρες ο Σέσιονς, υψηλόβαθμο ρεπουμπλικανικό στέλεχος της κυβέρνησης και σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν είχε συζητήσει με τον Τραμπ την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Σηκώσατε το δεξί σας χέρι εδώ σήμερα και μας είπατε ότι ορκίζεστε να μας πείτε την αλήθεια, όλη την αλήθεια, και τίποτα παρά την αλήθεια. Τώρα δεν απαντάτε στις ερωτήσεις και εμποδίζετε την έρευνα» είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρτιν Χάινριχ, απευθυνόμενος στον υπ. Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, ο Σέσιονς αρνήθηκε να απαντήσει για το αν υπάρχουν αξιωματούχοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης που συζήτησαν την πιθανότητα προεδρικής απαλλαγής αξιόποινων πράξεων για άτομα που διερευνώνται σε σχέση με τις έρευνες περί της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί τις κωλυσιεργίες. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ακούσουν ότι οι απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις υπάγονται σε προνομιακή προστασία» τόνισε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν.

«Δεν κωλυσιεργώ», απάντησε ο Σέσιονς, προσθέτοντας ότι ακολουθεί τους κανονισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν συζητά προσωπικές συνομιλίες με τον πρόεδρο.

Σε άλλη παρόμοια ερώτηση για το αν δικαιούται να μην απαντήσει σε ερωτήσεις της Γερουσίας, ο υπουργός είπε ότι «κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι σωστό να απαντήσω και να αποκαλύψω ιδιωτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο όταν δεν του έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη ευκαιρία να εξετάσει τις ερωτήσεις και να αποφασίσει για το αν θα επιτρέψει (να δώσω) μια τέτοια απάντηση».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής, Ρίτσαρντ Μπερ, κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει από τον Λευκό Οίκο έναν κατάλογο με τα θέματα για τα οποία του επιτρέπουν να απαντήσει και εάν υπάρχουν, να παραδώσει γραπτές απαντήσεις σχετικά με αυτά.

Ο Σέσιονς είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι είχε δύο συναντήσεις πέρσι με τον Ρώσο πρέσβη στη Μόσχα, Σεργκέι Κισλιάκ, και ότι δεν είπε ψέματα στο Κογκρέσο γι’ αυτές (μη αναφέροντάς τις νωρίτερα), διότι τέτοιες συναντήσεις αποτελούσαν μέρος των υποχρεώσεών του ως Αμερικανού γερουσιαστή.

Μετά τις αποκαλύψεις των συναντήσεών του με τον Κισλιάκ, ο Σέσιονς αποφάσισε τον ίδιο μήνα εθελοντικά να απέχει από τις έρευνες για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr