Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι του βόρειου Ιράκ ζητάνε να εξοριστούν οι οικογένειες των τζιχαντιστών του ISIS

Κάτοικοι του βόρειου Ιράκ ζητάνε να εξοριστούν οι οικογένειες των τζιχαντιστών του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να χάνουν τον πόλεμο στο Ιράκ, πολλοί κάτοικοι της επαρχίας Νινευή που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις περιοχές που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος και ζούσαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, επιστρέφουν στις εστίες τους και ζητάνε να τιμωρηθούν οι οικογένειες των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο της επαρχίας Νινευή Χοσάμ Αλ Άμπαρ, στις πόλεις Καγιάρα, Χαμάλ Αλ Αλίλ και σε άλλες περιοχές νότια της Μοσούλης, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι που επιστρέφουν στα σπίτια τους ζητάνε να εξοριστούν οι οικογένειες των τζιχαντιστών και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει και διαμαρτυρίες πολιτών έξω από τα σπίτια των οπαδών του ISIS.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ προς το παρόν ελέγχουν την κατάσταση και τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων που δεινοπάθησαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Την Τετάρτη ο δήμαρχος της Καγιάρα, Χάλεντ Αλ Τζαρ, μιλώντας στην αραβική εφημερία Αλ Κουντς Αλ Αράμπι, που εδρεύει στο Λονδίνο, είπε ότι 500 κάτοικοι της πόλης του διαδήλωσαν ζητώντας την εξορία των συγγενών των τζιχαντιστών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και οι φύλαρχοι των αραβικών φυλών στην πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ επίσης ζήτησαν να εξοριστούν οι συγγενείς των τζιχαντιστών, φοβούμενοι ότι θα σημειωθούν αντίποινα από εκείνους που κυνήγησε το Ισλαμικό Κράτος.

Ιρακινός αστυνομικός που μίλησε στην ίδια εφημερίδα, εξήγησε ότι οι ιρακινοί νόμοι δεν προβλέπουν συλλογική ή οικογενειακή ευθύνη για τις πράξεις ενός μέλους της οικογένειας που μπορεί να εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, όπως και υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων που ορκίστηκαν πίστη σε αυτό από φόβο.

Την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της Μοσούλης ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται οικογένειες τζιχαντιστών από άλλες περιοχές του Ιράκ να καταφθάνουν στη Μοσούλη, ενώ οι υπάρχουσες οικογένειες τζιχαντιστών θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης όπου θα περάσουν από διαδικασία ψυχολογικής και ιδεολογικής αποκατάστασης και θα επανενταχθούν στην κοινωνία αφού αποδειχθεί ότι μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά με τους συμπολίτες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr