Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ θυμήθηκε την ανάπτυξη και στέλνει μήνυμα ότι η Ευρώπη αλλάζει

Η Μέρκελ θυμήθηκε την ανάπτυξη και στέλνει μήνυμα ότι η Ευρώπη αλλάζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στίγμα αλλαγής πλεύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποτίμησαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η κ. Μέρκελ επεσήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση τη επόμενη πενταετία να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και στην απασχόληση και ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε πολλές χώρες, θέλει να στείλει μήνυμα στους πολίτες ότι η Ευρώπη αλλάζει.

Σχετικά με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ‘Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον στηρίζει, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη το γενικότερο πλαίσιο να μην παραβλεφθούν μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Όπως τόνισε, η Συνθήκη προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την ειδική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε, τέλος, ότι εκτός από το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Μπαρόζο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσει και στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί την επόμενη πενταετία. Δεσμεύθηκε ότι η ίδια θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την τόνωση της ανάπτυξης, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις για το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr