Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν βρήκαν ναρκωτικά στο πλοίο – Τότε γιατί δεν επέτρεψε τον έλεγχο;

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν βρήκαν ναρκωτικά στο πλοίο – Τότε γιατί δεν επέτρεψε τον έλεγχο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρήκαν θέμα να ασχοληθούν οι τουρκικές εφημερίδες, μετά το επεισόδιο της Δευτέρας ανοιχτά της Ρόδου, όπου το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που αρνήθηκε να δεχθεί έρευνα των ελληνικών Αρχών για ναρκωτικά.

Όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα από την Ελβετία ο Νίκος Κοτζιάς, οι ελληνικές Αρχές είχαν πληροφορίες πως το τουρκικό πλοίο, που δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό ανοιχτά της Ρόδου, ήταν γεμάτο ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE η επίμαχη πληροφορία είχε έρθει σε γνώση των ελληνικών Αρχών από τις ΗΠΑ, με το Λιμενικό να βρίσκεται εδώ και μέρες σε κατάσταση συναγερμού για το ύποπτο… βαπόρι από την Περσία.

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν τις ελληνικές πληροφορίες ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά, ενώ καμία δεν δίνει εξήγηση γιατί ο Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε να ελεγχθεί από το Ελληνικό Λιμενικό.

Η εφημερίδα Cumhurıyet γράφει ότι το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, αφού ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να πλησιάσει στο λιμάνι, όταν το τελευταίο δεν υπάκουσε, άνοιξε πυρά εναντίον του.

«Έγιναν έρευνες για ναρκωτικά στο πλοίο που χτυπήθηκε» γράφει η Haberturk. Συγκεκριμένα, μετά το επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου, το πλοίο συνοδεία 3 σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 1 ακάτου του Επιτελείου του Τουρκικού Ναυτικού αγκυροβόλησε στη Μαρμαρίδα, όπου έγιναν έρευνες με εξειδικευμένο σκύλο για ναρκωτικά.

Η Hurrıyet σε εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρει ότι το πλοίο αφού δέχθηκε 19 σφαίρες συνέχισε και πάλι την πορεία του.

Στη Μαρμαρίδα το πλοίο περίμεναν ο βουλευτής Μούγλων του ΑΚΡ Νιχάτ Οζτούρκ, ο νομάρχης, ο διευθυντής της ασφάλειας, ο διοικητής της Ακτοφυλακής και ο Λιμενάρχης.

Μόνο άγημα δεν έφεραν, μπάντα και κόκκινο χαλί για να υποδεχτούν τους… ήρωες.

Επισημαίνεται ότι κατά την έρευνα που διενήργησε η Δίωξη Ναρκωτικών της Μαρμαρίδας, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο πλοίο. Την είδηση ότι δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο πλοίο επισημαίνει στο σχετικό δημοσίευμα η Sozcu.

Η Mıllıyet με τον τίτλο «Πυρά στο Αιγαίο εναντίον τουρκικού πλοίου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι οι αρμόδιοι στην Άγκυρα δήλωσαν ότι έχουν συμβεί και κατά το παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά και επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές και ότι δεν μπορεί να ανοίγονται αμέσως πυρά.

Δηλαδή, οι Τούρκοι μας ζητάνε να “επικοινωνούμε” μαζί τους για το τι θα κάνουν στην επικράτειά μας. Το μυαλό τους πάντα στη συγκυριαρχία το έχουν σε μια θάλασσα που έχασαν με πόλεμο.

Η Mıllıyet παραθέτει και σχόλιο του ε.α Αντιναύαρχου Τζαν Ερένογλου, ότι το εν λόγω επεισόδιο είναι εφάμιλλο πειρατείας. Του απαντάμε ότι πειρατές είναι εκείνοι που αρνούνται να δεχθούν έλεγχο από το Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr