Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με αυτοκρατορική φρουρά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σκανδαλίζει την κοινή γνώμη της Γαλλίας

Με αυτοκρατορική φρουρά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σκανδαλίζει την κοινή γνώμη της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ,

Στην Ελλάδα “κουνάνε” το δάχτυλο αλλά στις χώρες τους κάνουν τα ίδια και τα χειρότερα. Τα τελευταία νέα από τη Γαλλία. Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν έβαλε στην θέση της στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον Νικολά Ιλό, η 63χρονη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, εξακολουθεί να απολαμβάνει προνόμια τα οποία πλέον δεν δικαιούται.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Closer, η πρώην σύντροφος του Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, έχει στην διάθεσή της δύο σοφέρ και δύο αστυνομικούς που τις παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλο το 24ωρο.

Μάλιστα, επειδή η υπηρεσία ασφαλείας της γαλλικής αστυνομίας (SDLP) είναι ανεπαρκής σε προσωπικό, μειώθηκαν οι άντρες που φροντίζουν για την φύλαξη της πρώην αυτοκράτειρας του Ιράν, Φαράχ Παχλαβί χήρας του σάχη Ρεζά Παχλαβί, για να τεθούν στην ασφάλεια της πρώην υπουργού.

«Απογυμνώσαμε μια αυτοκράτειρα, για να “ντύσουμε” την κυρία Ρουαγιάλ, αυτό είναι το άκρον άωτον», δήλωσε δηκτικά ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο περιοδικό.

Σε αυτό το θέμα οι κανόνες του υπουργείου Εσωτερικών είναι ξεκάθαροι.

Μόνο οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης, δικαιούνται φύλαξη αυτού του μεγέθους.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη παλαιών κυβερνήσεων αυτά έχουν το δικαίωμα 24ωρης φύλαξης, «αν έχουν στην κατοχή τους ένα κρατικό μυστικό».

Μένει λοιπόν να δούμε, αν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπάγεται σε αυτή την κατηγορία!

Πάντως, η ίδια, η πρώην υπουργός την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που της έγινε να οριστεί πρέσβειρα της Γαλλίας στις πολικές περιοχές, υπεύθυνη για τις διεθνείς συζητήσεις που γίνονται για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τη θέση αυτή κατείχε ο Μισέλ Ροκάρ, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν επί τριετία (1988-1991), από το 2009 μέχρι τον θάνατό του, το 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr