ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Αίγιο: Από τι πέθανε ο 43χρονος ασθενής που είχε γρονθοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
Η σοσιαλπατριώτισσα Νίνα Κασιμάτη ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών ασφαλείας στο έδαφος της εμπόλεμης Συρίας.
Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις επί μήνες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ήταν μια διπλωματική πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.
Το Συνέδριο της Ειρήνης στην Αστάνα έγινε υπό την αιγίδα της Ρωσίας.
Η Μόσχα είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας δημιουργίας «Ζωνών Ασφαλείας ή περιοχών για αποκλιμάκωση» στο συριακό έδαφος ως προϋπόθεση για την εξεύρεση μιας βιώσιμη λύσης στη σύγκρουση.
Οι επικριτές της ιδέας πιστεύουν ότι αυτές οι ζώνες θα οδηγήσουν σε διαμελισμό της χώρας.
Κύριος αντίπαλος της ρωσικής πρότασης ήταν η Τουρκία, η οποία αρνήθηκε να υποστηρίξει τη συμφωνία.
Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Συρίας, Μπασάρ Τζααφέρι, κατηγόρησε την Άγκυρα, ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με στόχο την αποτυχία της συμφωνίας.
Ο ίδιος δήλωσε:
«Όλες οι χώρες εκτός από την Τουρκία απάντησαν θετικά. Φαίνεται ότι η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να οδηγήσει την ειρηνευτική διαδικασία της Αστάνα σε αποτυχία.
»Η τουρκική αντιπροσωπεία αντιτάχθηκε στην έγκριση εγγράφων που σχετίζονται με μηχανισμούς υλοποίησης της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης», είπε ο Τζααφέρι.






















































