ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τουσκ, Ντόναλντ Τραμπ, Πολωνία, Σύνοδος G20,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη στήριξη που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στις διατλαντικές σχέσεις καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το αν η στάση αυτή αντανακλά μια αλλαγή στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Εν όψει της Συνόδου της G20 στη Γερμανία ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη από την Πολωνία πως εξακολουθεί να υποστηρίζει σταθερά τις αμοιβαίες αμυντικές δεσμεύσεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επέκρινε τη Ρωσία.
Ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας που έχει εκφράσει ανησυχία για την προφανή προθυμία του Τραμπ να ευνοήσει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Αμβούργο:
«Άκουσα χθες στη Βαρσοβία από τον Αμερικανό πρόεδρο αιφνιδιαστικά διπλωματικές λέξεις περί διατλαντικής κοινότητας, περί της συνεργασίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, περί της κοινής πολιτικής παράδοσης και πολιτισμού μας και περί της ετοιμότητας να προστατευθεί ολόκληρη η δυτική κοινότητα.
»Περιμέναμε καιρό να ακούσουμε αυτές τις λέξεις από τον πρόεδρο Τραμπ και το πραγματικό ερώτημα είναι αν ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο ή μια νέα πολιτική».
«Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες στη Βαρσοβία πως οι λέξεις είναι εύκολες, αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και το πρώτο τεστ θα είναι η συνάντησή μας εδώ στο Αμβούργο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.























































