Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Iσλαμικό Κράτος σκότωσε δύο δημoσιογράφους σε χωριό της Μοσούλης

To Iσλαμικό Κράτος σκότωσε δύο δημoσιογράφους σε χωριό της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δύο Ιρακινούς δημοσιογράφους σε ένα χωριό στα νότια της Μοσούλης, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζονταν τα θύματα.

Το κανάλι “Χούνα Σαλαχεντίν” δεν διευκρίνισε πότε σημειώθηκε αυτή η επίθεση. Όμως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν διεισδύσει στο χωριό Ιμάμ Γάρμπι στις αρχές της εβδομάδας και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να τους εκδιώξουν από εκεί, σύμφωνα με πηγές του στρατού.

“Ο συνάδελφός μας, ο Χαρμπ Χάζα αλ Ντουλέιμι, ανταποκριτής του καναλιού Χούνα Σαλαχεντίν και ο Σουντάντ αλ Ντούρι, ο εικονολήπτης, σκοτώθηκαν” στο Ιμάμ Γάρμπι, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα πάντα με το κανάλι, ένας τρίτος δημοσιογράφος παραμένει μπλοκαρισμένος στο χωριό αυτό, μαζί με τα πτώματα των δύο συναδέλφων του.

Ο ταξίαρχος Σάαντ Μάαν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων. Πρόσθεσε ότι και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί σε ένα σπίτι, μαζί με αστυνομικούς. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο αυτό για να τους απεγκλωβίσουν αλλά εμποδίζονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Τον περασμένο μήνα δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι και ο Ιρακινός βοηθός τους σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Μοσούλη ενώ ένας άλλος Γάλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr