Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικάζεται στη Γερμανία τζιχαντιστής του ISIS που ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας των Τούρκων

Δικάζεται στη Γερμανία τζιχαντιστής του ISIS που ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε δίκη μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Γερμανία, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Ντίσελντορφ, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων και ο Σάλεχ Α., ο οποίος έχει ομολογήσει ότι είναι πράκτορας της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

Τον Ιούνιο του 2016 οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν μια ομάδα Σύρων τζιχαντιστών που σχεδίαζαν μακελειό στο Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, δύο θα ανατινάζονταν στην κεντρική λεωφόρο Heinrich-Heine της πόλης, ενώ ένας τρίτος θα εξαπέλυε επίθεση με χειροβομβίδες και αυτόματο όπλο κατά πολιτών.

Στην ίδια επιχείριση συνελήφθη ακόμα ένας Σύρος, ο Σάλεχ Α., που βρισκόταν στη Γαλλία και στη συνέχεια οι γαλλικές Αρχές τον παρέδωσαν στη Γερμανία.

Μιλώντας στο δικαστήριο ο Σάλεχ Α. επιβεβαίωσε την κατάθεσή του στις Αρχές, ότι εργάστηκε για την τουρκική MIT και ισχυρίστηκε ότι πήγε στη Συρία με τους τζιχαντιστές ως “κατάσκοπος”.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο 30χρονος, αρχικά εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ύστερα πέρασε στην Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και κατέληξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους. “Δεν είμαι τρομοκράτης γιατί πήγα στη Συρία ως πράκτορας”, είπε ο τζιχαντιστής.

Ωστόσο, υπάρχουν βίντεο που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο που τον δείχνουν να συμμετέχει στις μάχες. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι σκότωσε έναν ελεύθερο σκοπευτή του συριακού στρατού λέγοντας ότι “θα με σκότωνε εάν δεν τον σκότωνα”.

Ότι ο Σάλεχ Α. υπήρξε -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- πληροφοριοδότης της τουρκικής MIT αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr