Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: 330.000 σκοτώθηκαν από το 2011 – Πόσοι ήταν τζιχαντιστές

Συρία: 330.000 σκοτώθηκαν από το 2011 – Πόσοι ήταν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών σχεδόν 100.000 άμαχοι, σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Παρατηρητήριο μπόρεσε να τεκμηριώσει τον θάνατο 331.765 ανθρώπων στη συριακή επικράτεια, μεταξύ αυτών 99.617 άμαχων, το διάστημα από την 15η Μαρτίου του 2011 έως την 15η Ιουλίου του 2017» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεταξύ των άμαχων που έχασαν την ζωή τους βρίσκονται «18.243 παιδιά και 11.427 γυναίκες» τόνισε ο ίδιος.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός της ΜΚΟ, που δόθηκε τη δημοσιότητα την 13η Μαρτίου, έκανε λόγο για 320.000 νεκρούς, εκ των οποίων 96.000 άμαχους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 116.774 μέλη ή υποστηρικτές των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 61.808 ήταν Σύροι στρατιώτες και οι 1.480 ήταν μαχητές της Χεσμπολάχ του Λιβάνου.

Επιπλέον, περίπου 57.000 ισλαμιστές ένοπλοι και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) – της συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που στηρίζει η Ουάσιγκτον, έχασαν την ζωή τους.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης 58.000 και πλέον τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ξένοι άλλων οργανώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr