Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε άνδρες κάτω των 50 ετών

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε άνδρες κάτω των 50 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαγορεύτηκε σε άνδρες μικρότερους των 50 ετών η πρόσβαση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από το Όρος του Ναού συνεχίζεται.

«Η είσοδος στην Παλιά Πόλη και στο Όρος του Ναού (ή Πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», ανακοίνωσε η ισραηλινή Αστυνομία.

Οι μουσουλμάνοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους του Όρους του Ναού μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών σε αυτό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στο Όρος του Ναού και εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονται από την Κυριακή στην Παλιά Πόλη.

Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Καθώς πλησίαζε η προσευχή της Παρασκευής τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ίσως αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις.

Όμως έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το συμβούλιο ασφαλείας, ο Νετανιάχου τελικά αποφάσισε να τους διατηρήσει.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας αναζωπύρωσαν τους φόβους των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ θα αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο του Όρους του Ναού, εκεί που κάποτε στεκόταν ο Ναός των Εβραίων, ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού και τρίτος πιο ιερός τόπος για το ισλάμ.

Ωστόσο το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει τους σιωπηλούς κανονισμούς που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην πλατεία και στους Εβραίους κάποιες ώρες, χωρίς να μπορούν να προσευχηθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr