ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός υπ. Άμυνας: Νομίζω ότι είναι ζωντανός o αρχηγός του ISIS

Αμερικανός υπ. Άμυνας: Νομίζω ότι είναι ζωντανός o αρχηγός του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις δήλωσε την Παρασκευή ότι “υποθέτει” πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.

Στις αρχές του μήνα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είχε “επιβεβαιωμένες πληροφορίες” ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε. Ωστόσο, Δυτικοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι εξέφραζαν αμφιβολίες για τη βασιμότητα αυτής της πληροφορίας.

“Νομίζω ότι είναι ζωντανός και θα αλλάξω γνώμη όταν μάθουμε ότι τον σκοτώσαμε. Αλλά τον καταδιώκουμε… υποθέτουμε ότι είναι ζωντανός”, είπε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, ένα υψηλόβαθμος στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Νίκολας Ράσμουσεν, είχε εκφράσει την ίδια πεποίθηση.

“Δεν έχω δει τίποτα που θα με οδηγούσε να πιστέψω ότι ο ηγέτης του ΙΚ έχει απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης” είπε ο Ράσμουσεν, που είναι διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των ΗΠΑ.

“Γνωρίζουμε αρκετά. Απλώς δεν έχουμε πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν τον θάνατό του”, συνέχισε σε ομιλία του στο ετήσιο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πρωθυπουργό πολεμιστή» αποκάλεσε τον Νετανιάχου ο Τραμπ – Επιχειρεί να κατευνάσει το Ισραήλ εν μέσω τριγμών για τη συμφωνία με το Ιράν

Washington Post: Ο Νετανιάχου θα επιχειρήσει να τορπιλίσει τη συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Ελλάδα να εμπλακεί ενεργά στα Στενά του Ορμούζ

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Παρά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, το Ιράν λέει ότι τα πλοία που θέλουν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να υποβάλουν αίτημα 48 ώρες πριν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr