Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αρχές του Κιρκούκ (Ιράκ) αρνήθηκαν στους Τουρκμένους να συγκροτήσουν ένοπλη δύναμη

Οι Αρχές του Κιρκούκ (Ιράκ) αρνήθηκαν στους Τουρκμένους να συγκροτήσουν ένοπλη δύναμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τοπικές Αρχές της επαρχίας Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη σύσταση ένοπλης παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής από Τουρκμένους της περιοχής.

Το Κιρκούκ είναι μια επαρχία που κατοικείται από Άραβες, Κούρδους και Τουρκμένους. Τη δεκαετία του 1950 οι Κούρδοι ήταν η μεγαλύτερη εθνότητα στο Κιρκούκ, στην πορεία όμως έγιναν οι Άραβες κυρίαρχο εθνοτικό στοιχείο ενώ οι Τουρκμένοι που αποτελούσαν το 1/5 έφτασαν να αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1/10.

Οι Τουρκμένοι του Ιράκ είναι τουρκικές φυλές που συνιστούν την τουρκική μειονότητα στη Μεσοποταμία. Ο συνολικός πληθυσμός των Τουρκμένων στο Ιράκ ανέρχεται στα 3 εκ. ανθρώπους.

Σύμφωνα με το κουρδόγλωσσο τμήμα της “Φωνής της Αμερικής”, το Ιρακινό Τουρκμενικό Μέτωπο πιέζει για να συστήσει παραστρατιωτική δύναμη αποτελούμενη αποκλειστικά από Τουρκμένους στην πόλη Γιαγτσί, κοντά στην πόλη του Κιρκούκ, υπό το πρόσχημα ότι θα προστατεύουν ως χωροφυλακή τα τουρκμενικά χωριά.

Ωστόσο, οι τοπικές Αρχές απέρριψαν την Πέμπτη το αίτημα των Τουρκμένων. Ιρακινοί αλλά και Κούρδοι γνωρίζουν πολύ καλά τα σχέδια των Τούρκων για να ελέγξουν το βορειοδυτικό Ιράκ και τέτοιες πολιτοφυλακές θα παίξουν ρόλο εάν χρειαστεί στην εξυπηρέτηση των νεο-οθωμανικών σχεδιασμών.

“Η συγκρότηση μιας τέτοιας δύναμης είναι απειλή ενάντια στην ιρακινή ασφάλεια γενικότερα και ειδικότερα στην ασφάλεια της πόλης του Κιρκούκ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης του Κιρκούκ στην οποία συμμετέχουν αντιπρόσωποι από όλες τις εθνότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει τον απολογισμό των επιθέσεων του στη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική και την Ασία την περασμένη εβδομάδα

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr