Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ αφαίρεσε τους ανιχνευτές από το Όρος του Ναού αλλά οι μουσουλμάνοι συνεχίζουν το μποϊκοτάζ

Το Ισραήλ αφαίρεσε τους ανιχνευτές από το Όρος του Ναού αλλά οι μουσουλμάνοι συνεχίζουν το μποϊκοτάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μουσουλμανική ιορδανική θρησκευτική Αρχή (WAQF) που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, ζήτησε από τους πιστούς να συνεχίσουν να μποϊκοτάρουν την Πλατεία των Τεμενών (“Όρος του Ναού” για τους Εβραίους), παρά την απόφαση του Ισραήλ να αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων από τις εισόδους του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ και του ιερότερου τόπου των Εβραίων.

«Μην εισέρχεσθε στο τέμενος Αλ Άκσα στην Πλατεία μέχρι η τεχνική επιτροπή του WAQF προβεί σε αποτίμηση της κατάστασης και αυτή επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς, πριν από την 14η Ιουλίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αφαίρεσε την νύκτα τις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων από τις εισόδους της Πλατείας των Τεμενών που έχουν προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση της αφαίρεσης των ανιχνευτών ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Είχε προηγηθεί έντονη διπλωματική δραστηριότητα με στόχο την αποκατάσταση του στάτους κβο στην λειτουργία του προσκυνήματος στην Πλατεία των Τεμενών και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αποδέχθηκε «τις συστάσεις όλων των οργανισμών ασφαλείας για την αντικατάσταση του ελέγχου με ανιχνευτές μετάλλων με ελέγχους ασφαλείας που θα βασίζονται σε προηγμένες τεχνολογίες και σε άλλα μέσα».

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιες θα είναι οι νέες τεχνολογίες στις οποίες θα βασισθούν οι έλεγχοι στις εισόδους του Όρους του Ναού, αλλά έγινε γνωστό ότι κάμερες έχουν εγκατασταθεί σε ορισμένες από αυτές.

Η απόφαση για την αφαίρεση των ανιχνευτών ελήφθη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον βασιλιά της Ιορδανίας και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αμπτνάλα ο Β’, με την ιδιότητα του φύλακα των προσκυνημάτων στους Άγιους Τόπους, ζήτησε την αφαίρεση των συσκευών.

Οι ισραηλινές Αρχές εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τον φόνο δύο ισραηλινών αστυνομικών από τρεις Άραβες Ισραηλινούς στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση ήταν κρυμμένα στο Όρος του Ναού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr