Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες κυρώσεις σε Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα ενέκρινε η αμερικανική Βουλή

Νέες κυρώσεις σε Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα ενέκρινε η αμερικανική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τις αντιρρήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για το σχετικό νομοσχέδιο.

Τα μέτρα εγκρίθηκαν με 419 ψήφους υπέρ και 2 κατά, εξασφαλίζοντας ισχυρή υποστήριξη τόσο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ, όσο και τους Δημοκρατικούς.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία προτού σταλεί για υπογραφή στον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη διαφωνία του για συγκεκριμένη πρόβλεψη του νομοσχεδίου η οποία υποχρεώνει τον πρόεδρο να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου πριν χαλαρώσει οποιαδήποτε κύρωση που αφορά τη Ρωσία.

Οι κυρώσεις στοχεύουν στην «τιμωρία» της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και για τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρουν τη Μόσχα να εμπλέκεται στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία το 2016.

Μία προηγούμενη εκδοχή του νομοσχεδίου έχει εγκριθεί επίσης με συντριπτική πλειοψηφία από την αμερικανική Γερουσία.

Ωστόσο μεταξύ των δύο σχεδίων νόμου των δύο σωμάτων του Κογκρέσου υπάρχουν διαφορές που πρέπει να εξομαλυνθούν πριν την τελική υπογραφή του προέδρου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα υπογράψει το τελικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο στους στόχους του προέδρου να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Μόσχα.

Η άρνηση υπογραφής του όμως ενέχει τον κίνδυνο να παρακαμφθεί το βέτο του από το Κογκρέσο.

Οι κυρώσεις έχουν εγείρει ανησυχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου το νομοσχέδιο μπορεί να επισύρει ποινές σε όσες εταιρείες συνεργάζονται με τη Ρωσία για να οικοδομήσουν δίκτυα φυσικού αερίου όπως το σχέδιο Nord Stream 2, αξίας 9,5 δισ. ευρώ.

Επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία «οδυνηρή» αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, έγραψε ο Κονσταντίν Κοσατσγιόφ, μέλος της Άνω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Κρίνοντας από την ομόφωνη ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Ρεαλιστικά μία περαιτέρω επιδείνωση της διμερούς συνεργασίας γίνεται αναπόφευκτη» εκτίμησε ο Ρώσος βουλευτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr