Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στην Τουρκία ως “τρομοκράτης” Βρετανός που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Συνελήφθη στην Τουρκία ως “τρομοκράτης” Βρετανός που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός Τζόε Ρόμπινσον, που πολέμησε ως εθελοντής μαζί με τους Κούρδους της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συνελήφθη πριν μια εβδομάδα στην Τουρκία και κρατείται σε τουρκικές φυλακές.

Ο Τζόε Ρόμπινσον είναι ένας από τους πολλούς δυτικούς εθελοντές που επέλεξαν να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές μέσα από τις γραμμές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τη Δύση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας Αράβων, Κούρδων και Ασσυρίων δημοκρατικών.

Η Τουρκία θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας και ως εκ τούτου “τρομοκρατική οργάνωση”.

Ο Τζόε Ρόμπινσον έκανε διακοπές στην Τουρκία όταν συνελήφθη από την τουρκική Αστυνομία με την κατηγορία του “τρομοκράτη”.

Οι Τούρκοι τον εντόπισαν επειδή είχε αναρτήσει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα μέτωπα της Συρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, το Φόρεϊν Όφις, δήλωσε ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη του Τζόε Ρόμπινσον και ζήτησε να έχει πρόσβαση ο συλληφθείς στις προξενικές Αρχές της χώρας του.

Ο 24χρονος Ρόμπινσον πολέμησε στη Συρία το 2015. Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να πάει για διακοπές στην Τουρκία με τη φίλη του, Μίρα Ρότζκαν και τη μητέρα της.

Οι Βρετανοί έκαναν διακοπές στα Δίδυμα (Ντιντίμ) της Ιωνίας όταν τους συνέλαβαν οι Τούρκοι. Αργότερα η Ρότζκαν και η μητέρα της αφέθηκαν ελεύθερες.

“Ήταν απλά απαίσια”, είπε η Μίρα Ρότζκαν μιλώντας στον Guardian. “Μας είπαν ότι κάποιος τους έστειλε ένα email ισχυριζόμενος ότι είμαστε τρομοκράτες και κάτι θέλαμε να κάνουμε στην Τουρκία. Δεν μπορούσαν να μας πουν ποιος είναι ο αποστολέας. Επρόκειτο για την απόλυτη ανοησία. Μας συνέλαβαν ενώ ήμασταν στην παραλία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr